Pensia se amână

Atenție, urmează să explodeze asta cu pensiile! Le tot mermelește Orlando, le tot plimbă, se freacă de pilonii ăia doi ca un stripăr ieftin, de 8 martie, la cârciuma din comună. Se freacă de pilonul 1, dup-aia se freacă de pilonul 2…

Deci, ca să înțelegem: Orlando vrea să ia banii de la pilonul 2, pilonul ăla administrat privat, da? Adică banii lăsați pe mâna unora care fac profit și își opresc și ei din profit. Eh, zice Teodorovici: după ce luăm banii din pilonul 2, probabil să investim și noi, statul, din bani.
Bă, ești întreg la minte? Adică iei banii de la ăia ca să-i investești tu? Nu mai zic de cât de responsabili sunteți voi… Nu că ăia, privații, cine știe ce responsabili ar fi: își iau oamenii banii și gata, dacă e să crape, crapă. Dar vă dați seama ce se va întâmpla: vor face o nouă instituție, nu? Păi, da, care să se ocupe de asta. Apoi își vor angaja acolo oameni. Politic. Păi, cum altfel?! Apoi salarii bune și tot ce trebuie. Moarte sigură!

Eh, dar stați, că poate nu se mai ajunge niciunde cu nici un pilon. Azi, administratorii din pilonul 2 au zis că nu s-a respectat nu știu ce lege, nu s-au dat sumele corecte și lipsește un miliard și ceva de euro. 1,1 miliarde euro. Bănuți, nu glumă!

Și încă ceva, foarte, foarte important: banii din pilonul 2 se pot lăsa moștenire. Oo, da. Pensia de la stat nu. Dar banii din pilonul 2, da. De acolo se pot lăsa acei bani mai departe. Ceea ce schimbă cu totul problema, nu-i așa? Hai, Orlando, zi-le oamenilor că te ocupi tu sau niște prieteni de-ai tăi de pilonul 2!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 17 aprilie 2018

Ceasul bun

Romgleza fără profesor

Rugă pentru Olguța

Orban muncește la un prieten

Viorica a rupt bilanțul

S-a enervat Gargamel!

Dezvoltare web