Panica la români

Nu știu dacă ați observat, dar de la o vreme, trăim o nouă panică: România care cade, care se prăbușește pe tine, care te poate strivi. Se prăbușește un tavan la o școală, se prăbușește, citeam azi, un tavan la un cămin de bătrâni, s-a lăsat plafonul în parcare la Național Arena și parcarea a fost închisă. Totul cade.

Auzim, de la prieteni, de la cunoscuți, cum se construiește în ziua de azi: de mântuială, la repezeală, pac, să se ia banii și cam aia e. Nu știm dacă e o regulă generală, dar știm altceva: că se dau autorizații aiurea, că se fac controale care nu sunt controale, că banii și șpăgile decid totul de foarte mulți ani în zona asta a construcțiilor. Avem și aici instituții care nu își fac treaba. Doar că discutăm despre ele doar când mai cade câte-un tavan peste niște copii.

Acum, citeam o știre legată de eternul metrou din Drumul Taberei care, auzi, nu va avea stâlpi de susținere. Naiba știe, poate asta nu înseamnă nimic, dar psihoza ne face să ne întrebăm: frate, e ok, e bine să fie așa? Sunteți siguri?
De ce ne întrebăm? Pentru că știm că autoritășile noastre sunt în stare cam de orice: se alocă bani repede, hai, faceți cum o fi că trebuie inaugurat, să ne luăm șpăgile.

Explodează țevi, sar blocuri în aer, toate acestea nu fac decât să producă panică față de o Românie care chipurile crește, dar ne e teamă că la un moment dat se va prăbuși pe noi. Că se dau bani mulți, dar mulți dintre ei se fură, și-i bagă unii în buzunar aiurea, că scopul este să iei banul și să o tai. Vorba aia, nimic nu este făcut pe termen lung.
Știu, asta ne mai trebuia!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Analfabet SRL exclusiv online

Mere și-așa! exclusiv online

Starea Nației 15 februarie 2018

Crowd Control – Devil

Dezvoltare web