Ostaticii unor scenarii proaste

Lumea are arme, lumea trage…
Lumea are gură, lumea vorbește…
Uimitor să afli atâtea scenarii legate de acest ROBOR crescut.
Aflăm de la unii următoarele: domnule, băncile s-au vorbit ca să i-o tragă guvernului. Că mărind ROBOR cresc ratele la creditele în lei, iar oamenii vor striga la guvern. Dar ce au băncile cu guvernul? Păi, au? Că Tudose le-a făcut evazioniste, exportatoare de profit, neplătitoare de taxe… Vi-l amintiți, cu Terente…
Ei bine, cică băncile i-au tras-o.

Acum, există alții care zic altfel: băi, după atâtea atacuri la BNR din ultimele luni, se vorbea de schimbarea lui Isărescu în partid. Să-l lase de-o parte pe Isărescu, să-l pună pe domnul Florin Georgescu, cel pe care pesediștii vor mereu să-l pună premier dar Florin Georgescu nu vrea. Pentru că ROBOR-ul poate fi ținut în anumite limite prin politicile de lichidități ale BNR, dar, iată, nu s-a putut…
Și, deci ROBOR-ul crescut ar fi nimic altceva decât pisica pe care Isărescu i-o arată lui Dragnea și PSD-ului: Hei, băieți, nici nu știți câte pot face până voi fi debarcat. Hai, mai bine să negociem.

Știți ce mi se pare absolut fabulos în toate aceste scenarii? Că noi… noi nu suntem pe nicăieri. Aceste negocieri… scuze, nu negocieri, aceste reglări de conturi se fac pe spinarea noastră. Mai exact pe seama celor care trebuie să dea cu 100 de lei, cu 200 de lei mai mult rata la bancă.
Uimitor cum de fiecare dată e o poveste despre ei, făcută pe seama noastră. De fiecare dată e vorba de noi luați ostatici într-un scenariu al șantajului, al răzbunării sau cum vreți să-i ziceți.

Bineînțeles, în fața noastră oamenii vorbesc frumos, cu politici fiscale, cu echlibre macro, cu de-astea… dar în spate e cu sânge, cu grupuri de interese și cu mulți, cu foarte mulți bani.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Ceasul bun – 3 octombrie 2017

Se ieftinesc salariile

Nimic mult și mare

ROBOR deasupra unui cuib de cuci

Viitorul e o baltă

Rețeta insuccesului

Dezvoltare web