Opriți mitingurile, ne doare!

Cred că ar trebui să se oprească treaba asta cu mitingurile din campanie. Serios. E un fel de tradiție care nu mai spune nimic nimănui în prezent.
Mă uitam la toate mitingurile din ultima vreme, sunt o adevărată corvoadă pentru toți. Și nici o bucurie, dar nici una. Șefii de partid de acolo, din teritoriu, din zona în care e mitingul, trag ca nebunii: organizare, aleargă, amenință, pun presiune, cine nu vine e belit, chestii de-astea!
Exact ca o nuntă de-aia la care nimeni, dar nimeni nu e fericit. De-aia la care mirele tocmai a pocnit-o pe mireasă că a prins-o cu cel mai bun prieten al lui. Mă rog, se pare că și al ei.

Mă gândeam la oamenii aduși la aceste mitinguri: e weekend, ai vrea să stai acasă, să te duci să muncești în grădină la țară… oho, nu, haideți la miting. Și stai acolo cu orele pentru ce?Pentru nimic. Că asta e foarte trist.
Ce vezi pe scenă e incredibil de dureros. Nici măcar lozinci nu mai auzi, nici măcar discursuri care să însuflețească puțin, să te facă și pe tine că ești parte a unei chestii… nu. Niște răsteli. Nu mai avem discursuri, avem răsteli.

Ar fi mult, mult mai tare ca mitingurile să fie ținute în fața electoratului advers. Pe bune, asta ar fi cea mai tare chestie, și vreau să aduc ideea asta în spațiul public. Ce să vorbească unul la propria galerie?… Știe galeria despre ce e vorba.
Nu, nene, ține mitinguri în fața celor care nu te votează. În fața unora pe care ar trebui să-i convingi cu ceva…
Glumesc, evident, dar mă gândeam că poate se schimbă ceva în această imensă plictiseală numită „miting electoral”.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 15 aprilie 2019

Vax populi. La mitingul PSD

Instanța și Costel

Dezvoltare web