Oare e bine ce fac?

Când faci ceva, mai ales când faci ceva care știi că îi afectează și pe alții, te tot întrebi: mă, da´ o fi bine? Oare m-am gândit la toate chestiile, am abordat toate aspectele? Oare mă raportez corect la ce se întâmplă?
Și noi, aici, la emisiune, ne întrebăm mereu: Am luat totul în calcul, oare e bună abordarea asta? Ne scapă ceva? Și de multe ori ne dăm seama că ne scapă anumite chestiuni. Și revenim.

Ei bine, ăștia din politică nu au nicio greață: dă-i, mă, înainte! E bine cum e, hai, la treabă! Te uiți la ei și îți dai seama că le lipsește cu desăvârșire aparatul critic. Ei nu își pun întrebări, nu contextualizează anumite lucruri… Sigur, ca să ai aparat critic trebuie să ai niște cunoștine, o linguriță de cultură, o brumă de carte făcută pe bune. Ori oamenii care au așa ceva nu prea intră în politică.

Apoi, hai, nu ți-oi pune tu întrebări, dar vine altul și îți pune. Haha, ce poantă bună, cine să vină? Că toți liderii ăștia de hârtie creponată ai noștri au grijă să aibă lângă ei numai aplaudaci. Îi vedem toată ziua pe la televizor, trepăduși de partid, plimbători de dosare, ridicători de mână în ședințe.

Îmi și imaginez când întreabă câte un Dragnea sau câte un Orban: Bă, o fi bine așa? Aaa, e bine, șefu´, ce naiba, e aur! Așa facem, cum ai zis matale! Păi, matale când le zici, mai rar bibicule!…

De-aia și ajungeți să vă faceți de râs pe la televizor susținând tot felul de idioțenii. Pentru că ați venit cu punctajul de la partid să spuneți o poezie proastă în fața oamenilor. Mâncați un… de vă dor fălcile doar pentru că nu aveți niciodată tăria să spuneți ce credeți: Șefu, io zic că nu e bună asta, io zic să facem altfel, sau io zic să ne mai gândim. Ori, mai simplu: eu la televizor nu merg să spun prostia asta.
E sănătos, să știți, dragi politicieni, e foarte sănătos să ai îndoieli.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Natiei – 13 septembrie

Vax Populi: Cresc românii dragoni?

Livache luptă pentru dreptate

Statul român împotriva românilor

Opriți România, că vreau să cobor!

Luis Pensii – Zăpăcito

Dezvoltare web