O mică țeapă, o țepușă

PSD este ca acel comerciant enervant care vrea mereu să te facă. Nu contează nici suma, să te înșele e important. Cu un leu, cu doi, cu cincizeci de bani, dar să fie el cu sufletul împăcat că te-a țepuit. Nu se simte bine dacă nu ți-a tras-o, are impresia că a trecut o zi de pomană, că a trăit degeaba.
Mă uitam la Referendum. Dacă intri în secția de vot și votezi doar pentru Europarlamentare, nu ai voie să te întorci mai târziu și să votezi pentru referendum. De ce?
De-aia, că au făcut ei o regulă.

Nu zic că e mare șmecherie. Dar tocmai asta e ideea. Au încercat-o mai întâi pe aia cu listele, voiau să mai bage vreo două sute de mii de oameni pentru cvorum, dar au lăsat-o moartă. Apoi au încercat cu ordonanța aia, să nu facă președintele campanie pentru referendum. Adică el convoacă referendumul și dup-aia mucles, vacanță. Au sărit oamenii cu gura, au abandonat-o și pe aia.
Dar nu puteau să doarmă, îi durea sufletul, cum, mă, cum să nu facem noi o mizerie, oricât de mică?…
Eh, și au venit cu asta: votezi tot sau nimic, și valea, gata, nu te freci pe uși, că se face și curent, plus că, vă dați seama, va fi o aglomerație, o nebunie, ca la pui pe vremea lui Ceaușescu!

Dar ăsta e stilul lor, bă, să te ciupească, puțin acolo, cât să răsufle ușurați. Nici o masă fără pește, nici o zi fără ca PSD să dea o țeapă.
În acest timp o vezi pe Viorica, totă ziua o ține cu pacea și înțelegerea: fără dezbinare, trebuie să fim uniți, trebuie să tragem toți la aceeași căruță plină cu bani, prostii de-astea.
Și în timp ce-ți ține pacea în față ca pe-o lanternă, pac, ușor, te face la buzunar. Doi lei, doi lei dacă ți-au luat, ei sunt mulțumiți. Pun capul pe pernă zâmbitori.
Eh, taman astea enervează cel mai mult, meschinăriile astea.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat