Nu mai găsim săraci

Stați, că mai face guvernul PSD una bună: s-ar putea să fie blocată finanțarea de la Bruxelles pentru ajutorarea persoanelor sărace. Mă mir că atât de târziu.
Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 este un fond de ajutor al UE pentru cele mai sărace categorii ale populației.
E vorba de 441 de milioane de euro, iar Comisia Europeană spune că acest program ar putea fi oprit pentru că e stabilit prost grupul țintă și pentru că ajutoarele sunt distribuite aiurea.
Cu alte cuvinte: ajutoarele nu ajung la cine trebuie pentru că se fac listele aiurea, cum se zice la noi, la români. Băăă, să mă treci și pe mine pe listă.
Domn primar, sunt și eu pe listă? Hai, că așa e la noi.

Pe de altă parte, cine știe cum sunt depozitate, împărțite și așa mai departe aceste ajutoare. Amintiți-vă de cum se împărțeau ajutoarele în anii 90.
Ce, credeți că lucrurile sunt departe acum? Eu nu cred.
Și dovadă e ce spune Comisia Europeană.
Parcă văd cum au intrat pe filieră primarii și toți băieții de partid: Lasă-șefu, că distribuim noi, cum să nu, facem acuma. Câte tiruri sunt? 200? Ooo, le rezolvăm, le rezolvăm imediat.
Frate, oricum ar fi UE, să zicem că tu crezi că e o organizație mafiotă… Bun. Dar ia-le banii. Ia-le banii cu cap, fă ceva cu acești bani și gata, punct. Dar noi, și săraci, și proști, mai strâmbăm și din nas la bani.
Cât de greu o fi să împarți cum trebuie niște ajutoare?
Ce, nu găsești săraci în cea mai săracă țară din UE?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 3 aprilie 2018

Ceasul bun

Dăncilă a-nvățat cuvinte noi

Procurora Protocoală se întoarce

Coleguții

Dezvoltare web