Noi nu credem în matematică

Să citim câteva știri? Na, e luni…
Un studiu al Institutului de Statistică relevă date uluitoare: un sfert dintre patronii din România suferă de foame, iar o treime au restanțe de plată la facturi.
Cum sună, mă, asta: un sfert din patronii din România suferă de foame? Angajații lor bănuiesc că suferă și de sete.
Altă știre:
Românii plătesc tot mai greu facturile curente. Cele mai recente date de la Statistică arată că o treime dintre gospodăriile din România rămân în urmă repetat cu plata întreţinerii sau a utilităţilor.
Eh, probabil uită să le plătească… Da, mulți se iau cu cheltuieli de-astea: să-și cumpere yachturi, să plece în vacanțe în jurul lumii și atunci uită: vai, să-mi bag, nevastă, ai plătit apa caldă? Iar nevasta e cu un cockteil în mână, pe un vas de croazieră și zice: Mm, nu cred!
Alta, caldă:
Pensia medie la procurori și judecători, 3.320 euro. Ei reprezintă o treime dintre pensionarii „speciali”. O luăm pe-asta și o cuplăm cu asta:
Institutul Național de Statistică: România are 5,22 milioane de pensionari. Pensia medie este de 1.122 lei.
Mhm? 3.320 de euro la speciali, 244 de euro la ne-speciali.
Evident, ne putem minți la infinit că aceste cifre nu există, că sunt exagerări, că orice mai vreți. Mă rog, avem un premier care sfidează limba română, de ce nu ar conduce o țară care sfidează matematica.
Prea-și dă multă importanță și Matematica, prea e ea șmecheră, prea e enervantă cu tot felul de calcule, cu formulele acelea tâmpite. Ce vrea să ne demonstreze, pe bune? Nu credem, domne, noi nu credem în cifre. Cifrele sunt de la străini. Noi suntem români. Ok, mergem pe varianta asta!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Administrator 2

Vax populi: Este masturbarea ilegală?

Haideți să haidem

Scrisoarea disidentului din opoziție

Dramă de companie

Lovitură de sat

Sărăcia a devenit inaccesibilă

Dezvoltare web