Ni se pregătește o nouă isterie

Români, vi se pregătește o nouă isterie! În laboratoarele panicii românești tocmai a fost băgată la cuptor o nouă teamă, o nouă frică: se vrea renunțarea la cota unică! Aaaa, este o lovitură de grație dată clasei mijlocii!
Uau, am rămas șocat. Există clasa mijlocie? Poate români de talie mijlocie, așa la 1,70.
A fost o mare fascinație la un moment dat în România cu această cotă unică. Co-cota unică era să zic. Da, mare fascinație, pe ideea: bă, 16%… 16% pentru toți și toate câte mișcă pe aceste meleaguri, atât 16%, curat, pur.
Părea că se face dreptate – da, frate, cotă unică, asta ne trebuie!
E, anii au trecut și cota unică a făcut ceva foarte urât: a adâncit enorm inegalitățile. După cum știți, România e țara cu inegalitățile de venituri cele mai mari din UE. Și tot cota unică a mai făcut ceva. Iată ce se spune într-un studiu al BNR: ”Introducerea cotei unice din anul 2005 a redus birocraţia, dar a crescut corupţia şi evaziunea”. Aud?

Oricum, e incredibil cum la noi se creează așa câte o vedetă de-asta frumos ambalată, iar oamenii cad în fund și rămân muți de admirație. Așa a fost și cota unică.
Mai mult, tot felul de agarici de-ăștia neoliberali asimilează cumva cota progresivă de impozitare cu PSD și, deci, cu nenorocitul de comunism. Nimic mai fals, nimic mai prostesc, nimic mai imbecil. Minciună și atât.
Nici o țară din Vestul Europei nu are cotă unică de impozitare, de exemplu. Nici una. Vreți să vă zic că toate țările care au cotă unică sunt de aici, din zona noastră, cu Ungaria, cu Bulgaria? Nu, nu cred că mai are rost.
Cum ziceam: atenție, ni se pregătesc alte isterii.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Ceasul Bun 27 februarie 2018

Starea Nației 27 februarie 2018

Există piață după moarte?

Lăsați presa să vină la voi!

Ciudățel Toader Show

Dezvoltare web