Ni s-a recalculat viața

A fost actualizat coșul minim de consum. Adică, ce înseamnă un astfel de coș minim de consum în august 2018! Astfel: o gospodărie medie formată din doi adulţi şi doi copii are nevoie de minimum 2.419 lei pentru a putea să-şi asigure traiul. Cum?
Cu alte cuvinte, orice gospordărie cu doi adulți și doi copii care câștigă sub 2.400 de lei se află în sărăcie. Oare se poate trăi cu acești bani? Hm. Ce intră în acest coș minim de consum?
Să vă zic ce nu intră mai întâi: nu intră să vezi un film la mall.
Nu intră să-ți faci vacanța în afara țării. Nu intră aici schimbarea telefonului pentru că Ieeeei, a apărut modelul nou! Nu intră aici Untold. Nu intră aici multe.
Asta ca să avem un profil al acestor oameni.
Jumătate din bani merge pe mâncare și pe băutură. Pentru educație, recreere și cultură sunt alocați, cică, 55,5 lei. Mamă, te umpli de cultură cu 55 de lei pe lună.
Repet, cică se poate trăi cu acești bani, doi adulți și doi copii! Pentru îmbrăcăminte și încălțăminte pe lună: 174 de lei.
Păi, înmulțim cu 12 și ajungem la suma rotundă de 2 mii de lei. Cu 2 mii de lei să te îmbraci și să te încalți 2 adulți și doi copii? De unde? Poate dacă umbli într-un cearșaf pe stradă și cu șlapi tot anul!
Nu mai e nevoie să vă spun că, raportat chiar la acești bani, 2.400 de lei, sunt milioane de gospodării în România aflate sub acest prag.

Da, cam aici suntem cu țara, aici suntem pe drumul către civilizație. Și avem un partid care se bate cu cărămida în piept că a mărit pensiile și salariile și că o ducem chiar bine și alt partid care ne amenință că se câștigă prea bine în România și că trebuie luate măsuri în acest sens, cum ar fi reducerea salariului minim.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Grațierea s-a votat singură

Adio, PNL! Adio, PSD!

Știința, eternul dușman

Dezvoltare web