Mușchii puterii

Guvernările noastre au avut mereu o atitudine ciudată în legătură cu protestele.
Puterea așteaptă un singur lucru de la proteste: să se termine. Lasă, stăm pitiți așa, căpșorul la cutie, și trece.

La noi, protestele sunt așa, cum e vremea rea. Mâine se anunță proteste, mai bine stați în casă. Dacă trebuie neapărat să ieșiți, luați-vă umbrela de proteste, ca să nu aveți probleme.

Normal, firesc, legat de proteste, ar fi ca puterea să zică: ”Domne, cheamă-i pe oameni, să stăm de vorbă, hai să vedem ce vor! Ei, mucles! Stăm cu luminile stinse, la un moment dat pleacă ei…
Ba mai mult de-atât, guvernanții noștri, oricare ar fi fost ei, se gândesc cum să facă și o mică aroganță. Daa, să-i ia puțin peste picior pe oamenii din stradă, malițiozitate de-aia care se vrea inteligentă, dar e, de fapt, o mârlănie.

Și o altă prostie la guvernările noastre: dacă cineva protestează, aaa, hai să facem și noi un contraprotest! Ce, noi suntem mai proști sau cum? Ce, credeți că noi nu avem oameni?
Adică, pe undeva, guvernările noastre își pun mintea cu poporul, se iau la trântă cu poporul.
Serios? Intenția ta, ca putere, este să-i reduci pe ceilalți la tăcere? Să le închizi gura, asta urmărești? Da, așa gândesc pentru că putere asta înseamnă pentru ”cei de la putere”: avem forța de a-i reduce la tăcere pe cei care ni se opun.

Celebrul ”Ciocul mic, noi suntem acum la putere acum” rezumă foarte bine această atitudine a puterii în România. Să fii la putere înseamnă ca tu să spui, să ordoni, iar ceilalți să tacă.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 22 ianuarie 2018

Oamenii mai mult strică

Instabililor care suntem!

Încotro mai merge anticorupția?

Guvernul, ce glumă!

Săriți de pe Fisc

Dezvoltare web