Minți pline de ură

Există un refren pe care îl tot auzim, de ani buni: când e vorba de bani în plus la buget, apar unii care strigă: să se ia de la asistații social!
E un refren crescut cu grijă de guvernările lui Băsescu, de toți acei ani în care profesorilor li se spunea că nu sunt bani pentru că fură femeile gravide, medicilor li se spunea că fură profesorii pentru că muncesc doar 4 ore pe zi și au vacanțe în prostie, iar pensionarilor li se recomanda respectuos să iasă mai repede din sistem, pentru că țin țara în loc.

Un liberal a zis în Parlament, de curând: ”Avem 250.000 de dosare în plată la ajutor social. Aveți de unde aduna bani dacă vă doriți cu adevărat.”
Doamne! Las la o parte inepția în sine: adică, lăsați-i pe unii fără nici un ban, să moară, să fure, să dea în cap, să facă ce-or vrea. Nu mai comentăm, omul e plecat cu sorcova, dacă a ajuns, ca parlamentar, să spună una ca asta!

În primul rând, nu sunt 250.000 de asistați. Ci 220 de mii, în luna ianuarie, anul acesta. Cât s-a plătit pe ianuarie? 61,2 milioane de lei. În medie 280 de lei de om. Adică, nimic.
Deci, voi vă dați seama ce percepție despre lume au în cap acești oameni și ce valori îi mână pe ei în luptă? Aceeași ură socială, aceeași pornire de-a lua de la unii și de-a da la alții, aceeași atitudine prin care unii trebuie să dispară pentru că ne țin pe loc.

Nici nu contează că acești ”oameni” mint, că cifrele îi contrazic flagrant, că niciunde în lumea civilizată nu se întâmplă să lași cetățeni să moară. Știu ei, în mintea lor plină de ură. Câți oameni negri la suflet!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web