Mergem peste ei

Pe Dragnea partidul nu prea îl mai voia, oamenii se gândeau cu groază la prețuri, euro și salarii, iar dosarele se țineau după el ca muștele după lingura cu miere.
Ei bine, acest comunicat al SUA, ce să vezi?, vine să dea apă la moară celui mai ifetin naționalism. Ăla cu: Ce ne vorbiți așa? Ce, cât v-am dat bani pe arme am fost buni, ă? Acuma nu vă mai convine?…
Fiți siguri că în zona asta se va duce o întreagă campanie de comunicare.

A mai apărut și comunicatul pe care l-au trimis americanii în vară Poloniei și unde, într-adevăr, tonul era cu totul și cu totul altul… Plus că, da, nu se cerea parlamentului să nu facă ceva. Li se cerea să cumpănească și cam atât. Bine, noi avem o poziție mai importantă în planurile americanilor decât polonezii. Plus că bățul pe care Polonia îl tot bagă în gardul UE îi convine de minune lui Trump. Politică, da?

Dar vă dați seama ce-o să fie acum la noi?… Mai vine și 1 Decembrie, poate aruncă doamna Firea niște cazane cu fasole în piață, aia e, tragem câteva pahare de vin dup-aia, vă zic, zburăm până la Washington fără avion. Mergem peste ei!

Noi, bă, dacii liberi… Noi, urmașii lui Mircea cel Bătrân și ai lui Sergiu Nicolaescu, ai lui Burebista și Nadia Comăneci… Pe noi nu ne iei, bă, americane, la mișto, că nu ne-am ciocnit valizele la Rovine în câmpii, da?

Și? Ce facem acum? O luăm iar cu ”Mândru că sunt român” și cu de-astea? O luăm iar cu multinaționalele și cu băncile și cu profiturile? Amestecăm iar totul și facem o fiertură de-asta împuțită? Că ne atacă străinii, că vor să pună mâna pe țară, că suntem sclavi în țara noastră, că de-astea?…

Hm, zic să ne aruncăm cu niște apă pe față și să trecem peste. Să mâncăm un cârnat de sărbători fără să ne gândim că îi urâm pe alții, da?

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea Nației – 28 Noiembrie 2017

SRI îi judeca pe judecători

Mocănița Justiției merge mai departe

Vin americanii!

PSD, Planeta Roșie

Ceasul bun – 28 noiembrie 2017

Dezvoltare web