Mascații de la ANAF

E ceva cu ANAF-ul ăsta, ceva care pleacă din atitudine, din gândirea și din percepția de sine, ca instituție. De prea multe ori au impulsuri de DIICOT. Porniri anti-tero. Ele sună așa: Mergem pe Litoral de 1 mai, rupem!
Alo, alo! Ce-i asta?
Dar probabil că știți foarte bine fiecare dintre voi, ați auzit de la cunoscuți, de la prieteni, de modul ăsta de acțiune: ”Bă, sunt controale mari mâine în centru! Sau nu știu unde.”
Apoi auzi de presiunile de la guvern cu amenzile: frate, n-ați adunat bani cât trebuie din controale, hai, ieșiți pe stradă, hai, la prăduială, că e groasă, ne trebuie bani la buget!
Oameni buni, ANAF nu trebuie să adune bani la buget din amenzi. E foarte greșită gândirea asta. Banii la buget îi adunăm din taxe și impozite. ANAF trebuie să fie garanția că activitatea economică se desfășoară conform legii. ANAF trebuie să prevină, să îndrume, să ofere siguranță celor care vor să fie corecți cu statul.
ANAF nu trebuie să fie o sperietoare, nu trebuie să descindă ca mascații cu amenda în mână, pregătită.

Cum naiba să te gândești să hrănești bugetul din amenzi? Cumva, scopul tău trebuie să fie să nu mai dai amenzi, nu? De a avea o activitate economică în conformitate cu legile. Trebuie să-l îndrumi mereu pe om să fie în leglitate. Dar nu cu șocuri electrice, acolo unde se poate face asta prin prevenție.
De-aia e lehamitea asta la cei cu biznisuri mici mai ales: bă, ne-au cocoșat ăia de la ANAF. După ce că avem o legislație încâlcită, de proști, mai și profitați de ea ca să omorâți orice biznis.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat
Dezvoltare web