Mai bine slogan decât securist

Câteodată e bine să nu prea zici nimic în campania electorală. E mai sigur. Nu te trage nimeni dup-aia de mânecă să te întrebe una-alta. Fiți atenți cât de nasol de Boris Johnson, fostul ministru de Externe al Angliei. Îl știți, băiatul ăla care doarme cu capul între perne și întotdeauna pleacă de acasă fără să se pieptăne.

Ei bine, în campania pentru Brexit, când cu celebrul Referendum care și-a bătut joc de-o țară și a a făcut-o pe Bătrâna Europă să exclame: Am auzit bine, maică, iese Regina?… Așa, deci la celebrul Referendum, Boris Johnson a spus că: Serviciul Național de Sănătate va beneficia de trei sute cincizeci de milioane de lire sterline pe săptămână dacă Marea Britanie iese din UE. Trei sute cincizeci de milioane de lire pe săptămână. Wow, e o sumă și pentru Gigi Becali asta, darămite pentru un sistem de sănătate. Cunoașteți mizeria populistă: „Băăă englejilor, dacă ieșim din UE, rămân trei sute cincizeci de milioane de lire sterline pe săptămână pentru Serviciul Național de Sănătate!” Wow, zic oamenii, păi, atunci, hai să ieșim ieri!

Sloganul principal de campanie a fost Vote Leave, iar mesajul despre care vorbim noi a fost scris și el mare pe pliante, inclusiv pe autocarul de campanie al lui Johnson. Cu care se plimba el de nebun prin orașe. Acolo unde dormea și nu se pieptăna niciodată. Johnson a fost dat în judecată de un particular ca să zic așa. Și, citez din presă: „Legea în temeiul căreia va fi judecat Johnson datează din secolul al XIII-lea și se aplică persoanelor care ocupă funcții oficiale. Pentru a fi găsită vinovată persoana judecată, acuzarea trebuie să dovedească faptul că inculpatul și-a neglijat în mod voit atribuțiile sau s-a comportat incorect în asemenea măsură încât acest lucru poate fi considerat ca abuz de putere.”
Secolul al XIII-lea? Cred că la noi abia urmează secolul al XIII-lea, dacă te uiți în jur.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Cola sau Fenta?

Meleșcanii

Starea Nației 30 mai 2019

Revolver, la Starea Nației

Dezvoltare web