Loaze de date

Știți cum se întâmplă în instituțiile noastre: la poliție ești cineva, la ANAF ești altcineva, la medic ești altcineva… Nu, nu vorbesc că ești altcineva în funcție de banii pe care îi ai – deși e și asta adevărat – ci mă refer așa, în bazele lor de date.
E fiecare cu treaba lui. Fiecare instituție lucrează în plata ei. Știți cum schimbă date între ele instituțiile? De cele mai multe ori prin DVD. Adică un funcționar de undeva, pune datele pe DVD și o ia la picior. Frumos.

Aaa, nu vreau să vă spun că, spre exemplu, de la ANAF sector 6 la ANAF sector 5 ți se spune așa: mergeți și luați situația de acolo și veniți cu ea la noi. Adică de la 6 la 5. Băi, băiatule, te duci cu bidonul. Deci tu pierzi o zi de muncă pentru a lua „SITUAȚIA” de la ei și s-o duci la ei. Buun. Eh, ca să vedeți până la ce nivel e haosul: Ministerul Comunicațiilor a făcut un proiect de lege prin care stabilește obligații și termene pentru schimbul de date între instituții. Dar, ia ghici: nu e nici o formă de sancțiune! Băi, vezi că ai obligația să faci aia. Așa, și dacă nu o fac ce se întâmplă? Aa, nimic, ce să se întâmple…

Ca să vă faceți o idee, uitați ce a declarat pentru Hotnews un oficial de la guvern: „Nașterea unui copil este înregistrată prima dată la Direcția pentru Evidența Persoanelor, informație care trebuie apoi transmisă la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și la Protecția Socială. Acest schimb de date se face însă acum pe DVD-uri cărate de diverși funcționari, uitate uneori prin sertare și de aici problema întârzierii actualizării informațiilor.”

Fiți atenți, ca să vedeți ce puteri am… pot să citesc gândurile. Vă gândiți așa: bă și câți bani sau băgat în sistemele astea informatice, și tot neinformatizate sunt. Exact. Ce naiba, păi, n-am eu puteri paranormale!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 24 iunie 2019

Vine râsul cel mare

Flacăra violentă

Dezvoltare web