Liniște! Se lucrează la o dictatură

Ce înseamnă o putere scăpată de sub control? Șeful partidului aflat la putere e invitat la o televiziune, intră prin telefon patronul televiziunii și spune că ar trebui văzut, domnule, de unde se finanțează toate site-urile astea de pe internet și de unde au ONG-urile bani.
Și patronul pleacă de pe telefon, se duce în scorbura lui, iar șeful puterii, practic, șef peste partid, peste Camera Deputaților, peste prim-ministru, șef peste România, ce zice? Da, e o idee foarte bună, trebuie făcut un proiect de lege.
Voi vă dați seama? Evident, bineînțeles, e limpede și pentru Viorica sau Andrușcă, ăla de la Economie, că o astfel de lege ar fi făcută împotriva publicațiilor online care lovesc în putere și împotriva ONG-urilor care atrag atenția asupra abuzurilor aceleiași puteri.
Nu știu, poate că ne-am obișnuit cu mizeria, poate că sunt atâtea derapaje zilnic încât nu mai percepem stridențele, însă o astfel de abordare a lucrurilor este antidemocratică, iliberală și împotriva oricărui stat de drept.
Să ne înțelegem: orice publicație, orice ONG, orice asociație non-profit funcționează după anumite legi, sunt controlate, figurează într-un registru, în mai multe chiar, au angajați, plătesc sau nu plătesc taxe, iar în funcție de asta suportă rigorile legii ca oricare altă firmă sau organizație non profit din țara asta.
Aa, înțeleg, e mult mai la îndemâna unei puteri abuzive să dea o lege prin care să se ocupe exclusiv de publicațiile și ONG-urile incomode. Să se mai facă o instituție și-apoi, pac, piciorul pe gâtul libertății! Când eu vă spun că unii lucrează de zor la o dictatură mică…
Protestez, protestăm, noi, cei de la Starea Nației, împotriva unui astfel de demers pe care îl considerăm o amenințare la adresa libertății de exprimare. Știu, protestăm degeaba, dar să rămână zis aici…

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Te tolerez, dar până când?

Se duse și abandonată

Starea Nației 2 octombrie 2018

Înlocuire prost pe prost

Ceasul bun

Să ieșim din UE!

Domnii europeni, mă scuzați

Dezvoltare web