Libertatea de-a umbla cu toporul

Nimic nu deranjează mai mult la politcieni decât atunci când vor ”să te facă”. Atunci când n-au apucat să fure, n-au apucat să te înșele, nu au apucat să modifice grav și iremediabil ceva, dar sunt acolo, pe punctul de-a o face. Eh, și exact în acel punct, tu urli la ei!… Ei sunt cu mâna lângă portofelul tău.
Te prinzi și irli la ei: ”Nuuuu, hoților, nu!”

La care ei: ”Ce țipi, domne? Nu am luat nimic.
Da, nu ai luat, dar erai acolo.
Ce, nu am voie să-mi țin mâna unde vreau eu pe planeta asta? Nu suntem oameni liberi?… Da, suntem oameni liberi, dar cum naiba se face că tu ești mereu cu mâna pe lângă portofelul sau pe lângă buzunarul meu?…

Cam așa e și cu legile justiției, cu modificarea pe Codul Penal… Aa, încă n-am modificat nimic, de ce urați așa la noi? Numai asta știți, să urlați. Urlăm, urlăm înainte de-a face modificările. Că dup-aia degeaba mai urlăm.

Știi, ți se induce chestia asta, că tu ești ăla isteric, irațional, un agresiv pus mereu pe scandal…
Iar ei cu amendamentul acolo, cu mâna acolo, lângă modificări, lângă legi, lângă buzunar… dar nu, chiar nu vor să facă nimic, chiar nu vor să acționeze aiurea, doar stau și ei cu mâna acolo, doar au depus și ei niște amendamente, dar le-au depus doar așa, ca să le discute, nu ca să le aprobe.

Ca și cum unul ar sta cu un topor pe lângă tine. Nene, dar du-te mai încolo!
Aa, ce, cumetre, ți-ai luat stradă? Nu mai am și eu voie să stau aici cu toporul ăsta?… Ce, e o rușine că am topor? Elitistule, nenorocitule, că acuma îți dau cu toporul ăsta în cap.

E, asta zic: cine umblă mereu cu un topor în mână la un moment dat tot va fi tentat să-l folosească.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Ceasul bun – 19 decembrie 2017

Starea Nației – 19 decembrie 2017

Dar poate că au glumit

Un anunț important pentru țară: Țeapă!

Spre nimic cu toată viteza

Plimbă circul

Nimeni nu e mai presus de Rege

Vrem faraon!

Dezvoltare web