Latrina de la capătul tunelului

Mai știți voi, dragii moșului, magistrala de metrou până la Otopeni? De la stația 1 Mai la Otopeni. Vă întreb, că e posibil să fi uitat. Mulți dintre noi chiar vor să uite, e bine să uiți, probabil că și doctorii ar recomanda asta, pentru că uitarea ajută în țara asta: nu-ți mai faci nervi!
Dar, mă rog, fac pe omul negru și vă amintesc. Magistrala 1 Mai – Otopeni trebuia făcută cu bani europeni.
E, n-o să credeți, dar a ieșit un imens rahat: românii au depus documentația la UE în februarie, iar tot atunci europenii le-au pus românilor niște întrebări legate de proiectul metroului până la Otopeni.
Adică, oamenii au fost cam așa: bă, da, vă dăm banii, dar spuneți-ne și nouă, de ce credeți voi că un kilometru de metrou o să vă coste cincizeci și două de milioane, când ce ați mai construit a fost cu peste șaptezeci de milioane de euro, în ultima vreme?
Au mai întrebat europenii: cum credeți voi că o să construiți în cinci ani, că nu pare deloc realist? Au întrebat oamenii, e normal, doar ei dădeau banii. Ei bine, românii nu au răspuns, iar când au făcut-o au fost neconvingători.
Acum, UE ne va da bani doar pentru jumătate din proiect. Nu, stați liniștiți, nu o s-o auziți pe doamna Viorica sau pe Dragnea ieșind să-și asume acest eșec. Probabil vin iar cu porcăria aia: aaa, facem public-privat, mergem la turci, mergem în Qatar, vin ăia, ne dau bani, facem, facem… Un delir de-ăsta, pe prosteală!
Ce știm clar e asta: am mers la oamenii ăia cu un proiect, aveau bani să ne dea, însă după ce s-au uitat pe proiect ne-au dat doar jumătate.
Asta e sigur. Nu mai e metroul până la Otopeni, e doar până la mall Băneasa.
Aa, păi, zi, bre, așa, că oricum la mall voiam să mergem.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 12 noiembrie 2018

S-a sculat mai an bădica Iohann

Valiza Minnelli

Dezvoltare web