La Famiglia de Medici

Medicul care l-a operat pe băiețelul ce-a murit la Sanador după o banală operație în zona inghinală și-a primit pedeapsa: vot de blam din partea Colegiului Medicilor. Ce înseamnă vot de blam? Că acel doctor nu mai poate avansa în carieră timp de treizeci de ani.
Nu, glumesc, deși nu ar trebui. Timp de șase luni. Vot de blam deci – șase luni nu mai are voie să joace volei. Cam asta e în esență.
Să ne amintim care a fost cauza morții copilului: o greșeală făcută de doctorul care l-a operat a făcut ca micuțul să sângereze intern până a murit, agonizant, după douăzeci și patru de ore. I-am văzut pe părinții revoltați. Nu suntem noi cei care să dea sentințe. Dar nici nu putem să nu ne întrebăm: atât poate Colegiul Medicilor? Vă amintiți de declarația medicului?… „Aici la privat lucrăm mult mai atent ca la stat”… Tare.

E foarte nasol când „se face dreptate”, cum e și în decizia Colegiului Medicilor, nu?, dar toți cei din jur se uită mirați și nu înțeleg. Ministrul Sănătății ne spune că votul de blam este, pfuuu, al dracului de dur… da, pentru că medicul nu mai poate avansa în carieră timp de șase luni. Mă, sunteți nebuni? A murit cu zile un copil, a fost nenorocită o familie. Pe viață, nu pe șase luni.
Acum, bineînțeles, probabil că părinții vor merge în instanță. Acum, bineînțeles, probabil că Sanador va dori să o dea la pace, oferind sume. Nu ar fi rău să ne amintim și felul în care Sanador a vrut să fie ținut totul în anonimat: să nu se spună nume, să nu nimic, că dăm în judecată, că, băi, voi, presa…
Hei, băieți, e vorba despre viața unui om. Dincolo de asta nu ar trebui să existe nici o altă protecție, pentru nimeni. Știu, voi aveți bani, dirijați publicitate, dar noi, cât timp putem vom mai avea voie, reprezentăm cetățeni, nu corporații.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat