Justiția face profit

Știați că democrația ne costă, nu, că s-a tot discutat? Da, acum s-au mai domolit unii, dar e multă lume greșită pe acest pământ, care zice: ”alegerile costă cam mult, prea mulți bani, nu știu dacă ne permitem.”
Eh, acum aflăm că anticorupția, în schimb, atenție: face profit.

Tudorel Toader a făcut zilele trecute, în raportul despre Kovesi, niște calcule foarte ciudate legate de cât ne costă un dosar la DNA. Cică e mult. Da, brusc suntem foarte grijulii cu banul public!
Ca să nu rămână mai prejos, doamna Kovesi vine și ne spune că nu știu cât are buget DNA, deci cât cheltuie, dar a pus sechestru pe nu știu câte zeci sau sute de milioane, așadar, spune ea, DNA e pe profit.

Cum e posibil să gândim așa? Din start, pentru o instituție publică să pui problema profitului e total greșit – Poliția, spre exemplu, nu poate să facă ”profit”, nu mai zic de armată. Adică, na, sper să nu auzim că armata română a cucerit nu știu ce țară și, din jafuri, s-a întors cu un profit de … X miliarde.

Asta ar mai trebui acum, să corcim și justiția cu capitalismul: să facem profit cu DNA-ul, tată! Să cotăm DNA și la bursă, să ia oamenii acțiuni la DNA și dividende la final de an, nu?
La fel, amintiți-vă, cât am criticat BNR-ul că face profit și că împarte din profit prime angajaților. Băieți, lăsați-i pe alții cu profitul, voi trebuie să respectați legea și să vă faceți treaba. Cât despre profitul pe care-l fac alții, ideea e să-l impozitați, să nu vi-l zboare ăia pe la nas.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Pe drum. Cu Mihai și Costel

Starea Nației 28 februarie 2018

E distracție mare cu PNL

Aparențele contează

Lupte, nu vorbe

L-a bătut pe Tudorel cu bilanțul

Moș Crăciun în spume dalbe

BetMAn ~ Dragoș Pătraru~ 28 februarie 2018

Dezvoltare web