Integritate pentru străinătate

Știu că nu avem vreme să ne documentăm pentru vot sau să ne punem întrebări calm, să gândim, să citim, să conversăm cu alții, iar într-un final să ne facem cât de cât o idee. Dar vreau să vă spun că sunt lucruri de citit pe temă electorală fără isterie, fără idei preconcepute și fără să-ți vândă unii rețete de mers la urne. Uite, înainte de fiecare scrutin, România Curată publică lista neagră cu candidații înscriși în cursă. Pentru anul acesta, am să vă citesc criteriile luate în calcul de România Curată:

1. Profit necuvenit de pe urma funcției. Cum ar fi contracte cu statul sau ciudățenii în declarația de avere.
2. Fraudă academică.
3. Trimiteri în judecată pentru corupție sau alte fapte penale.
4. Nepotism.
5. Traseism.
6. Autonomia față de serviciile secrete.
7. Atitudini discriminatorii față de minorități.

Bune criterii zic eu, toate spun ceva despre profilul unui om politic. Toate aceste criterii deci au format un profil de integritate. Au fost controlați primii 11 candidați de pe listă pentru că ei ar fi eligibili. Iată câteva rezultate:

PSD – Minimum 6 candidați din 11 au probleme de integritate.
PNL – Minimum 9 candidați din 11.
ALDE – 6 din 11.
USR+PLUS – 6 din 11.

Da, ar trebui văzut care sunt problemele exact la fiecare dintre ei. Acestea chiar ar fi niște discuții care merită purtate. Știu, nu avem vreme de ele. Culmea, o să începem să le discutăm abia după, atunci când vor începe să se și vadă, când vor produce efecte. Dar ăștia suntem noi, nu? Mai întâi scandalul, circul, și dup-aia stăm pe bordură și ne întrebăm: pentru ce ne-am dat, frate, în cap ca nebunii?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea nației 20 mai 2019

Vax populi, la Târgoviște

Sparanghel și demon

Dezvoltare web