Înșelați și furați

De săptămâna asta e oficial. De săptămâna aceasta există un document elaborat de Parlamentul European în care se spune că DA, că într-adevăr, există un dublu standard al alimentelor comercializate în vestul Europei, față de aceleași produse comercializate în alte țări.

Mai exact, Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din Parlamentul European spune următoarele în acest raport: ”producătorul distribuie pe diverse pieţe produse cu arome şi compoziţii diferite, cu un ingredient principal diferit, dar având acelaşi aspect şi acelaşi ambalaj”.

Nu se spune care-s companiile care fac asta, probabil aproape toate. Ce recomandă raportul european? Mai nimic. Cică să se facă o listă ”neagră” cu aceste firme. Așa, și?

Ce mai spune raportul: atunci când lansează un produs nou pe o anumită piaţă, producătorul foloseşte un produs cu o compoziţie de o calitate superioară, cu scopul de a atrage atenţia consumatorilor şi a-i învăţa pe consumatori să cumpere produsul, urmând ca, după o anumită perioadă, să apară o „schimbare a reţetei” fără nici o schimbare în ceea ce priveşte ambalajul sau modul de prezentare al acestuia.
Știți reacțiile: bă, parcă era mai bună berea asta când s-a lansat?!…
Deci chiar așa e. Era mai bună la început.

Dar nu plătește nimeni pentru asta?
Pentru că, evident, e vorba de o înșelătorie. Și, la fel de grav: e vorba de furt. Oamenii ăia, acele companii fură: pentru că iau bani pe altceva decât pe ceea ce spun că vând. Ce să spun, suntem tomberonul Europei, dar facem liste negre…

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web