Inculți de la distanță

Cum am ajuns cu țara, până la urmă, fraților. Totul e fals, totul e furat, nimic nu e făcut așa cum ar trebui. Uite, să luăm studiile politicienilor. În cazul multora, totul este doar pe hârtie, o mare minciună. Cei mai mulți erau angajați undeva, opt ore pe zi, bugetari, desigur, dar în același timp erau și studenți, la zi, undeva la trei sute de kilometri depărtare, în alt oraș.
Cazul lui Iordache mi s-a părut cel mai penibil. Poate așa, dat fiind ce-a făcut personajul, micimea lui. Ciordache era deputat la București, dar făcea studii la zi la Craiova. Dar cred că e mai nasol de atât: cred că nu se ducea nici la școală, nici la Parlament. Cam așa îl văd pe om. Mă rog, după care și-a luat un doctorat la Chișinău, la o fabrică de diplome – plagiat, bineînțeles.
Viorica făcea master la București, la SNSPA, dar avea două slujbe la Videle: consilier local PSD Videle și angajat la OMV Petrom Videle. Da, era la zi master-ul.
Dar ce, nu se vede pe ea câtă școală a făcut? Ce, ne mai punem întrebări?
Vâlcov a făcut Dreptul la particulară, în București, în timp ce era directorul unei bănci din Slatina. Mă rog, nu era clar dacă era sau nu. Și dup-aia a făcut și un doctorat, tot în București, iar el tot în Slatina, văzându-și de treburi.
Orlando, hop și el: era angajat la minister și făcea ASE-ul, la zi. De dimineață ar fi trebuit să fie și la școală și la minister. Dar, mă, rog, cum a reușit băiatul să intre de pe băncile liceului direct în birourile ministerului, probabil că tot așa a reușit să termine și o facultate fără să treacă pe-acolo.
Găsiți toate acestea și multe altele pe Newsweek.ro. Dar întrebările trebuie puse abia de aici încolo, dacă vrem să înțelegem prin ce am trecut și mai trecem: despre cum s-au fabricat „particularele”, despre comisiile care îi albeau pe plagiatori, despre lipsa oricăror instituții de control eficiente. Dar n-o să facem asta.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat