România cu fumuri în cap

Două chestii grele. Evident, evident că nasoale. Ştiţi că nu pot să vă dezamăgesc.
România este în momentul de faţă cimitirul de maşini al UE. Fără taxă de mediu, lucrurile au luat-o razna într-un fel cum nu vă imaginaţi.

326 de mii de maşini mai vechi de 10 ani au intrat anul trecut în ţară doar în primele 10 luni. Dublu faţă de 2016. 80% au fost maşini mai vechi de 10 ani. 80%, vă daţi seama? Te întrebi: în interesul cui e asta? Într-o perioadă în care toţi gândesc alternative, sprijină maşinile electrice, ba chiar autostrăzi electrice, noi ne băgăm singuri pe gât noxe. Nu mai zic de oraşele noastre în care se taie copacii la greu, că ai spaţii verzi în Bucureşti cât de-un parc, aşa.
Care e rostul? Care e noima? De ce tot zicem că facem ca alţii, dar în final facem o tâmpenie după capul nostru?
Şi a doua treabă, care e cumva în legătură cu prima: România a reuşit o performanţă mondială: majorări la preţul energiei electrice de 40% într-un an, şi de 48% la preţul gazelor naturale. Asta în condiţiile în care, ţineţi cont, România este în stare să-şi acopere din producţie proprie 98% din consumul de gaze naturale.

Evident, toate aceste creşteri produc creşteri peste tot, conducând inclusiv la faptul că economia ta devine mai puţin competitivă. De ce se întâmplă aşa ceva? Mhm? N-ar fi bine să se discute şi despre asta în spaţiul public.
Eh, lasă, că mai ianugurăm un bazin de înot şi ne mai spălăm din păcate.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

RELATIVE – Freedom

Starea Nației 29 martie 2018

Dragnea, acum și stilul fluture

Iohannis pe modul “auto”

Faptele la control

Dezvoltare web