Hai, că e bine de tot!

Felicitări partidelor populiste și extremiste din Europa. Și-au îndeplinit misiunea. Mai există speranță de doi lei. Și ăia vechi. Peste jumătate dintre locuitorii UE cred că Uniunea Europeană nu va mai exista peste douăzeci de ani. Peste jumătate.
Cu alte cuvinte, mă întreb eu așa: ce sens mai are ca acești oameni să meargă la vot? Să voteze pentru un lucru în care practic nu cred, pentru ceva care în viitor, pentru ei, nu înseamnă nimic?

Și luați-o și pe asta: 58% dintre români cred că Uniunea Europeană nu va mai exista peste douăzeci de ani. Ieeeeiiii, bravo Dragnea, bravo Mitralieră și Codrin și Viorica, bravo Grapini și bravo și celelalte partide. De ce și ceilalți? Pentru că despre orice ați vorbit în campania asta numai despre Uniunea Europeană nu.
Aa, mă rog, bravo și Uniunea Europeană, pentru că ați făcut din Bruxelles o birocrație mai ceva decât aia ceaușistă. E plin de funcționari și de creiere de contabili de-ăia împătimiți de cifre, dar fără să se mai uite și la oameni.

Și nu am terminat cu veștile proaste: 30% dintre cei chestionați cred că există riscul unui război între state din Uniunea Europeană. Mai exact, că există o „posibilitate reală”. Cei care sunt bântuiți de acest spectru al războiului sunt și cei care zic că este exclus să meargă la vot. Iar dacă ar fi să voteze, totuși, ar face-o cu un partid extremist.
Eh, hai, mă, că stăm bine de tot, ce vorbești!? Livache, dă-i, dă-i, dă-i înainte că mergem bine unde mergem. E limpede acum pentru toți că aceste alegeri sunt cele mai importante din istoria Uniunii Europene. După cum trebuie să fie limpede pentru toți liderii europeni și pentru toți cei care vor fi aleși și vor merge la Bruxelles, că trebuie făcut rapid ceva, trebuie reformată varza asta care e acum acolo, pentru restaurarea încrederii oamenilor în această construcție.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat