Give Pix a Chance

Multe lucruri se rezolvă în țara asta din pix. Spre exemplu: dacă o ușă nu se mai deschide, dacă s-a stricat, scrii pe o foaie cu pixul: Ușă stricată!… și gata! Din pix, ai rezolvat treaba. Agăți foaia pe ușă sau o lipești cu scoci – neapărat să avem mereu scoci la îndemână, da? – și problema este rezolvată. Din pix. Din pix și din foaie.

La fel: ”Atenție, cade tencuiala!”… O foaie, un pix, gata, frate, am rezolvat-o și pe asta cu tencuiala. Dacă scrii cu marker, să se vadă de la distanță, deja ești foarte competent! Important nu e să nu mai cadă tencuiala, las-o să cadă, ce treabă avem noi cu ea, important e ca oamenii să ocolească. Ce, bă, nu ai loc de tenciuală, ți-a luat mă-ta stradă?…

”Atenție, cade apă!”… așa e la cascade, nu? Ce, ești nebun să repari cascada?… Nu, tăticu, doar pui un semn, să fie oamenii atenți, să nu le cadă apă-n cap. Exemplul ăsta mi se pare cel mai bun pentru ce se întâmplă în România. La noi stricăciunile, defecțiuniunile sunt ca fenomenele naturii, ca anotimpurile, ca tot ceea ce aparține implacabilului natural…
N-auzi, e stricat!… Punem o foaie acolo și scriem ”Ușă defectă!” Gata, s-a rezolvat. Nu poți să intervii în mersul naturii. Nu poți să faci din noapte zi și din zi noapte. S-a stricat ușa, aia e. Noi, ca stat, avem misiunea de-a semnala asta, de-a ține cetățeanul la curent cu degradarea țării, cu riuna în care ne complăcem de 28 de ani încoace. Cetățeanul trebuie să știe!
E ca și cum un criminalist ar înțelege să-și facă meseria astfel: merge la locul crimei, se uită la cadavru și zice ”Acest om e mort. Gata, caz închis.”

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea Nației – 18 decembrie 2017

Breaking News: Românii o duc bine!

Delirul cu justiția

Între buricul pământului și neica nimeni

Despre rege, despre noi

Top 300 cei mai săraci români

Zânul Justiției

Dezvoltare web