Generația de Titi Aur

Credeam că eu muncesc mult. Dar nu, cred că Titi Aur e cel mai ocupat om din România. Noi mai avem libere, mai vine un Crăciun, o Unire, un Sfântu Așteaptă, la el nimic. Nici Sfântu Cedează trecerea nu vine!
În fiecare zi îl aud e Titi Aur la tv. Dacă derapează o mașină în șanț, dacă e burniță într-o curbă de la intrarea în Dorohoi, dacă s-a lăsat ceața la Mizil, țâr-țâr, să-l sunăm pe domnul Titi Aur, să ne spună domnul Titi Aur despre ce e vorba.

Părem un popor foarte pretențios. Gen, dacă ne schimbăm un bec, nu chemăm pe nea Vasile de la doi, electricianul cartierului, nu, nene, vorbim la NASA, să apară un băiat teleportat în sufragerie. Ne-am tăiat la deget cu un cuțit, hm, plecați de aici cu asistentele, vreau să fiu transferat de urgență la Viena, unde să se ocupe de mine cei mai buni medici.
Mă rog, nu se întâmplă așa, doar cu șoselele, cu condusul suntem incredibil de pretențioși. Ce, e o groapă undeva pe șosea?, păi să vină Titi Aur să-mi explice cum să o ocolesc. Boss, îți poate explica orice instructor auto ce ar trebui făcut.
Nu, să vină Titi Aur acuma aici, vreau să aud ce zice de frâna de mână.

Foarte ciudat, când vine vorba de politicieni, nu suntem chiar atât de pretențioși.
Poate să ne conducă oricine, să decidă cum vor arăta viețile noastre, nu-i nimic, nu strâmbăm din nas. Frate, dar dacă e chiciură la Drajna, eu vreau să vină imediat Titi Aur, campion, multiplu campion, mare pilot, că doar de la el aș putea să înțeleg, doar în el am încredere!

Tot e bine că Titi Aur ne amintește mereu nu de cine știe ce șmecherii de pilotaj, ar fi și absurd, ci ne zice simplu, ne spune ceea ce știm și noi: fără viteză, fără alcool, iar dacă schimbăm banda, să băgăm înainte și-un semnal, că nu strică, poate să salveze vieți!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat