Gafe carnavalului

De la o vreme, cred că ne confruntăm cu un nou stres, o nouă sursă de stres. Cam de fiecare dată ne enervăm mai mult nu de o prostie, nu de o tâmpenie care se întâmplă, ci de reacțiile pe care le au autoritățile după.
În tot acest scandal al medicilor de tot felul falși, reacțiile ministerului Sănătății au fost demne de ministerul Tâmpeniei.
Amintiți-vă, după ce a fost descoperit italianul ăla care era estetician cum sunt eu campion mondial la darts, ei bine, doamna ministru Pintea, printre altele, zice așa: „hm, dar poate era foarte talentat.”
Mă scuzați, cum? Era talentat? Era Messi al chirurgiei plastice? Și cum se manifestă, nene, talentul ăsta dacă tu nu ai făcut studii și, mai ales, nu ai făcut practică? Iar doamna nu s-a oprit aici.
Reacția ministrului după descoperirea doctorului ginecolog din Ilfov a fost, din nou, wow! Doamna ne spune așa: „Stați, stați, că doctorul acesta nu era angajat, era colaborator voluntar.”
Aa, ok, deci pe ideea că dacă vrei să fii doar colaborator așa, fără bani, poți să intri într-un spital fluierând și să tai în stânga și-n dreapta ca Mihai Viteazu la Călugăreni.
Abia reacțiile de după ce se întâmplă ceva mi se par, de fapt, cele mai dramatice. Pentru că ele arată cam ce înțeleg autoritățile și mai arată faptul că, da, nu prea există nici o speranță.
Iar de aici, mai departe, lucrurile se petrec în lanț. În sensul în care stăm toată ziua cu ochii pe declarațiile oamenilor politici, râdem, ne apucă lehamitea, și, într-un final, unii și alții își bagă picioarele în ea de politică. Și nu mai vin nici la vot, nu-i mai interesează democrația, nu-i mai interesează nimic.
Oricum, un lucru e limpede azi: acest guvern candidează lejer la titlul de cel mai ridicol din istoria lumii.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 13 februrie 2019

Olguța Vasilescu: Viața și opera

Dezvoltare web