Funcții și putere și bani

Mai întâi să vă povestesc, pe scurt: un polițist a pozat câteva probe din dosarul Tel Drum și le-a predat unui secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Vorbim de anul 2013, guvernul Ponta, Dragnea era ministrul Dezvoltării.
Au ajuns pozele la Dragnea? Nu se știe. Anchetatorii au pierdut urma pozelor la poarta ministerului. Polițistul cu pricina a fost condamnat acum la opt ani, iar secretarul de stat pesedist la patru ani.

Polițistul a mărturisit cum a făcut: el s-a dus la secretarul de stat și i-a zis: domne, am ceva pentru șefu lu matale de la partid. Ăla a zis: Da.
De ce a făcut polițistul asta? Tot el ne spune: ca să fie sprijinit în carieră, să ajungă șef la poliție, iar nevastă-sa să fie și ea angajată undeva mai bine.
Boala angajărilor, boala carierismului, boala politizării funcțiilor, boala asta a faptului că trebuie să servești pe cineva cu ceva dacă vrei să fii în circuitul funcțiilor par fără sfârșit.

Iar totul se face cu resursele statului și cu posturile statului și cu banii statului.
Exact ca în acuzațiile din dosarul angajărilor fictive de la Teleorman.
Oo, haideți, să nu fim ipocriți și să ne arătăm mirați de ce ar fi făcut Dragnea – toate partidele și toți stăpânii de județe așa au făcut și poate că mai fac. Au folosit și folosesc resursele statului pentru partid și pentru ei personal, tot așa cum generalii ăia își făceau case punând soldații să muncească.

Că de multe ori ne întrebăm: de ce naiba vrea ăla funcția aia, că nu ia cine știe bani totuși. Nu e vorba de bani… nu de banii ăia: banii încep să vină din alte părți, dar trebuie să fii acolo, în funcția aia care-ți dă putere și care te face să aparții la marea, imensa ciordeală națională!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Învățăturile lui tanti Niculina

Starea Nației 10 aprilie 2019

Luptă și Dragnea cu roșia. Ciuma roșie

Dezvoltare web