Am fost furați cu factură

Vor fi facturi la mici la curent electric. Nu, nu pentru că se ieftinește energia, ci pentru că am fost furați. Distribuitorii de energie au creat un cartel, cartel prin care au mărit prețurile fără nici o justificare.
Acum au fost prinși de Consiliul Concurenței și trebuie să dea banii înapoi. Cum nu se pot da cash, ei vor fi scăzuți din facturi. Acesta e motivul pentru care facturile vor fi mai mici.

Cum am fost făcuți? Cu contorul, nene. Furăciune pe față.
Companiile de electricitate au primit și o amendă de 16 milioane de euro. Dar trebuie să returneze, cum ziceam, și prejudiciul. Întrebare: nu e, frate, penal ce au făcut? Nu se fac niște dosare într-o asemenea situație?
Consiliul Concurenței zice că suntem furați de la început, de când s-a privatizat distribuția de curent electric. Frumos. Adică un biznis clădit pe furt. Din prima zi.

Despre ce sumă e vorba? Încă se calculează. Vă dați seama ce vagoane de bani or fi la mijloc. În 2016, un raport al Curții de Conturi descoperea că pierderile din rețea erau băgate în facturi. Ca oamenii să nu-și afecteze profiturile, nu? Lasă, că plătește populimea. Doar în perioada 2010 – 2013 pierderile au fost de 1,3 miliarde euro. Rețineți: 1,3 miliarde euro.

Toate acestea au loc atunci când statul e slab. Când instituțiile de control sunt inexistente sau ușor de șpăguit și ele. Dar, foarte, foarte important, e că toate, toate pierderile se regăsesc până la urmă în costurile vieții noastre.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Echoes – Mirror

Starea Nației 19 aprilie 2018

Ce mai face salariile, e bine?

Să descoperim descoperiții

Dăncilă, aproape conflictuală

Cresc prețurile ca salariile

Jaf ca-n codu

Dezvoltare web