După mine, potolul!

Orice proiect de lege are o expunere de motive. Adică un text prin care parlamentarii care inițiază acea lege justifică, motivează, oportunitatea demersului lor.
În chiar prima zi din actuala sesiune – așa, cum s-au întors deputații din vacanță – pe ordinea de zi era un proiect de lege care voia să stabilească Ziua gastronomiei și a vinului românesc. Noi, românii, mâncarea noastră, băutura noastră… nu ce ne bagă străinii pe gât, da?
Eh, fiți atenți ce scriu oamenii ăștia în expunerea de motive!

„Bucătăria românească cuprinde atât bucate de zi cu zi cât și preparate speciale de sărbătoare. Ocupațiile de bază ale locuitorilor României au fost, încă din cele mai vechi timpuri, agricultura, creșterea animalelor și vânătoarea”.

Boss, ești nebun? Să le explice cineva ăstora că România nu există din cele mai vechi timpuri decât în mintea unor inculți ca ei. Și ce naiba e cu această compunere de clasa a IV-a?
Stați, să vă mai citesc: „Nu există nuntă fără sarmale și nu există campanie militară românească fără fasole la cazan”.
Cum e, nene? Sau, sau: „Relieful României – bogat reprezentat atât de zone de luncă, câmpie, deluroase și intracolinare precum și de numeroase înălțimi montane – a oferit posibilitatea dezvoltării culturilor agricole și pomiculturii, favorizând o bogată tradiție culinară, bazată pe prelucrarea cerealelor, legumelor și fructelor. Bogăția fânețelor răspândite pe coamele dealurilor și poalele munților…”, gata, gata, mă opresc, mi-e jenă. Cu poalele munților în cap… să nu ne vadă nimeni zic!
Primul care semnează e un băiat, nu știu dacă ați auzit de el: Liviu, Liviu Dragnea. Da… vai de noi!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Ceasul bun

Starea Nației 12 februarie 2019

Banca Națională a Românicii

Avocado Poporului

Invitație la fals

Dezvoltare web