Dezvăluire: oamenii vor bani

Mare jale mare în sezonul ăsta cu locurile de muncă. Și mare jale în general.
Ce vorbești, brusc, nu mai vor românii să muncească! Și când s-au hotărât să nu mai vrea? Taman acuma când a crescut și salariul minim.
Hotelierii au zis că închid Litoralul, că nimeni nu vrea să muncească.
Întrebare: ați încercat să le dați mai mulți bani oamenilor? Nu cumva pleacă în momentul în care le spuneți salariul?
Aa, voi credeați că vin să muncească la Mare, ca să se bronzeze și să se scalde noaptea?
În HoReCa – Hoteluri, restaurante, cafenele – ce să vezi?, salariul mediu este de 1500 de lei. Mediu pe economie este de 2.700 de lei.
Da, în HoReCa sunt cele mai mici salarii de ramură. Și-atunci ce vrei? Să vină statul să-ți aducă muncitori cu japca sau cum? De pe la pușcării, ă? Să fie cameristă o doamnă de la Târgșor, crimă, 20 de ani condamnare.
Bine, nu mai zic: n-am auzit pe nici un patron de hoteluri zicând ceva când Băsescu îi alunga pe oameni din țară să se ducă la muncă în străinătate.
Unul n-a zis: domne, stai, că avem nevoie de ei aici.
Decât să spele bătrâni la fund prin Italia, mai bine haideți să îi învățăm să servească la mese și să curețe camere de hotel. Bucătari, ospătari, chelneri… Unde sunt toți banii de la UE luați pentru formare profesională? A strigat cineva?
Nuuuu.
Și-atunci, de unde oameni?
Nu mai zic de faptul că 90% dintre hotelierii de pe Litoral vor să câștige în 4 luni din an cât câștigă unii din Grecia într-un an întreg. Nu mai zic de infrastructura jalnică, de hotelurile care se prăbușesc și-așa mai departe.
Dar e mai ușor așa, să dăm vina pe oameni: nu vor, bă, românii, nu vor și pace. Ai dracu oameni, vor mai mulți bani! Nu mai vor să muncească pe doi lei. Ce ciudați!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web