Despre pensii numai de bine

Toată discuția cu pensiile arată cu exactitate limitarea clasei politice și obtuzitatea care domnește în societatea noastră.
Ia pilonul, dă pilonul, unde-i pilonul, luăm banii sau nu luăm banii, Hău-Hău!, bălăcăreală cu strigături, pesediștii se jură pe icoana cu Nea Nelu că au bani de pensii.
Niște lideri autentici, niște lideri cu viziune, ar fi spus astfel: Haideți să încheiem discuția asta infantilă despre pilonul 14 și să deschidem o discuție serioasă, de care chiar avem nevoie: când crapă bugetul de pensii? Ce se va întâmpla când decrețeii vor ieși la pensie? Ce se întâmplă dacă generații întregi de oameni activi pleacă din țară și nu mai cotizează aici? Rămânem cu bătrânii și cu copiii celor plecați, într-o Românie fără forță de muncă instruită și fără viitor…
Cum afectează scăderea demografică problema pensiilor?
Studiile arată că în 2050 vom fi în România dar 15 milioane de cetățeni. Plus încă zece milioane de mașini, care vor face probabil munci pentru care nu va mai fi nevoie de oameni. Scăzând populația, este clar că raportul bătrâni – tineri este clar în defavoarea tinerilor.
Nu cumva despre asta ar trebui să vorbim, în loc să ne certăm ca proștii?

Am văzut de dimineață ce proteste sunt în Franța din cauza legislației muncii. Mașini răsturnate, bătăi, scandal! Cum să vă zic: da, da, condamnăm astfel de comportamente, dar trebuie să recunoașteți că ăia sunt niște oameni hotărâți.
Conștienți de drepturile lor. Vrei să fii ascultat? Eh, asigură-te că cel cu care vorbești belește ochii și urechile la tine.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 23 mai 2018

De râsu’ glumii

Sunt bani! Nu știm unde, dar sunt

Guvernare pentru nimeni

Dezvoltare web