Despre încredere

Suntem în săptămâna mare a consumului, nu? Lumea a luat-o cu totul razna în legătură cu mâncarea. O ia razna și în sens opus – vedem numai eco și bio, ne dăm banii pe tot felul de semințe, sperând că, într-adevăr ele sunt eco și bio…
Oo, da, nu e asta marea spaimă a vremurilor noastre: băi, dar oare e așa cum scrie acolo? Pe internet deja știm: nu, nu e cum scrie acolo. Orice dement poate să spună ce vrea.
Dar, oare, nu e așa cu toate din viața noastră? Oare e așa cum scrie pe eticheta aia? Dacă te uiți la tv, vezi reclame în care se spune: acum și cu carne… Pe bune, nenorociților? Până acum ce era?
Să vă zic: am citit un studiu făcut de Asociația Pro Consumatori… Pe iaurturi.

Ei bine, această asociație a cercetat patruzeci şi cinci de tipuri de iaurt aflate pe piață în capitală. Nouă din zece sunt fabricate cu lapte standardizat. Da, știu, vă întrebați: ce dracu e ăla, lapte standardizat?
Vă spun ce zice Costel Stanciu, conferențiar universitar doctor, președintele asociației: „Din păcate, nouă din zece iaurturi sunt fabricate din lapte standardizat, respectiv lapte care este supus unor procese agresive, cum ar fi: spargerea particulelor de grăsime, pasteurizare la temperatură înaltă, adăugarea unor concentrate proteice de origine lactată, adăugarea de lapte praf degresat, de culturi lactice. Toate acestea nu fac altceva decât să ducă la obținerea unor produse care NU sunt sănătoase pentru organism”.

Și te întrebi, nu, citind? Bă, Stanciu ăsta o fi vreun nebun? Că dacă nu e nebun e nasol. Le dai copiilor iaurt la greu. Că vezi reclame, că mmmm, e tare bun. Bă, dar site-ul pe care am citit asta o fi ok? Oare există asociația asta?
Știu, știu, te cam trec fiorii. Hai, poftă bună!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Românii şi munca

Dezvoltare web