Despre democrație, dacă nu jignim pe cineva!

Democrația se sprijină atât pe instituții vizibile, dar mai ales pe instituții invizibile. Ooo, nu, nu e vorba de servicii secrete, doamne ferește.
Încrederea este o astfel de instituție invizibilă a democrației. Bunăvoința este, de asemenea, o astfel de instituție.

Uite, exemplu clar: după tot scandalul de iarna trecută, după atâția oameni în stradă, după un întreg măcel verbal și internautic, o putere de bună credință nu l-ar mai fi scos la înaintare pe Iordache.

O majoritate care vrea să transmită încredere, care vrea să fie aproape de cetățeni, indiferent de faptul că ar fi crezut mai departe că oamenii sunt proști, nu l-ar mai fi scos în față pe Iordache. Nu l-ar mai fi lăsat pe Iordache să vorbească, zi de zi, despre modificările pe legile justiției, nu l-ar mai fi lăsat pe el să fie pilonul în jurul căruia se fac aceste legi în parlament.

Dar nici despre asta nu e vorba, că îi consideră pe oameni proști – că ar fi zis: domne, am comnicat prost, așa s-a înțeles, îl retragem pe acest băiat, nu vrem să atârne de gâtul noilor legi acea sintagmă tâmpită: Altă întrebare?

E vorba de un mod de-a guverna – pe picior de opoziție cu cetățenii – împotriva principiilor democrației liberale. Dacă te uiți bine, PSD este mai pornit împotriva unei categorii de oameni decât împotriva opoziției. E halucinant! Lupta lor e cu Tinerii frumoși și liberi, cu ”ăia de pe Facebook” și altele de genul acesta.

Ce fel de majoritate de guvernare ești tu când duci o luptă deschisă, arogantă, insultătoare cu un segment al societății? Și cum vrei să fii crezut pe cuvânt, când nimic, dar nimic nu arată că ești dispus la dialog?…

Mda, hai, că și eu m-am tâmpit, vorbesc de democrație acolo unde sunt numai interese de grup și ochi ațintiți pe banii publici!

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea Nației – 27 noiembrie 2017

Suntem lucrați pe la spate

Udrea toarnă ca maneliștii

Să ne măsurăm oamenii în stradă

Leul maidanez

Dezvoltare web