Democrație cu miliția

Asta face PSD, așa a făcut și PDL, așa a făcut înainte și PSD-ul lui Năstase – sufocă orice instituție. O ia în stăpânire și o pune la treabă pentru propriile scopuri. Despre asta e politica, în viziunea lor.
Uite, eu nu înțeleg prostia asta cu amenzile pentru proteste. Acum câteva săptămâni, dacă vă amintiți, s-au dus pesediștii la Oradea să dezvelească bustul lui Mihai Viteazul. Cică să-și facă imagine. Eh, și i-au huiduit niște oameni.
Care zilele astea au primit acasă amenzi. De ce? Au tulburat liniștea publică sau ce?
Băi, frate, așa cum le place politicienilor să facă băi de mulțime, să se strângă oamenii în jurul lor, să fie aplaudați și pupați în fund, tot așa trebuie să înțeleagă că există astfel de momente în care unii strigă la tine și te mai și înjură din când în când. Pe ideea: dar ia mai dă-te-n mă-ta, că mă enervezi. Da, e dreptul cetățeanului, într-o democrație, să zică, din când în când: dar ia mai du-te și tu în mă-ta!

Nu se poate așa, mereu, democrație cu miliția. E scârbos când vă pupă unii în fund, toată ziua, la televizor. Eu aș vrea să fie amendați pentru că îmi provoacă greață. Cu ce e mai brează mojicia lor?
Și mai terminați odată cu toate aceste reglementări legate de proteste: aprobări peste aprobări și atestate și permise și tot felul de hârtii. Bine că nu trebuie să facem facultatea de proteste ca să putem să strigăm împotriva puterii.

Cu toții faceți la fel: când sunteți în opoziție vă dați cu fundul de pământ că „Vai, presa, cetățenii, societatea civilă, sunt esențiale, sunt vitale, sunt inima democrației, vocea oamenilor”…
Iar după ce ajungeți la putere începeți să vă transformați în viermi birocratici: Aa, stați, domnule, să respectăm regulile, legile, regulamentele, nu se poate așa, că dup-aia dăm în haos.
Sictir, toți ajungeți să vă temeți de oameni și să vă înconjurați de milițieni.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 11 decembrie 2018

Pesediști în suferință

Ceasul bun

Dezvoltare web