Democrația nu se face pe Facebook

Am făcut roșu în gât de cât am urlat aici: democrația se face cu partide, democrația se face la vot, democrația se face și cu deștepții nației, dar și cu proștii ei. Democrația e puternică atunci când participăm cât mai mulți la înfăptuirea ei.
Oo, da, e unul dintre scopurile partidelor mari să descurajeze votul, să se bazeze pe electoratul captiv, disciplinat, iar restul, Dumnezeu cu mila, mai bine să stea acasă.

De-asta auzi pe câte un primar: am fost ales, îi reprezint pe oameni… Nu, tipule, reprezinți 43% din 40%… Adică mai puțin de un sfert din oamenii cu drept de vot din acest oraș.

Ei bine, în sfârșit, și-a dat seama și domnul Cioloș de asta.
Aproape că ne-am milogit de el acum un an, să intre în politică. Acum, domul Cioloș se consideră naiv… Vă zicem noi, a fost prostie curată, nu naivitate.
La fel a fost și tot jocul ăla cu: da´ poate intru în PNL, da´ poate intru în USR, da´ poate îmi fac o platformă.

Știți cum ați fost domnule Cioloș?… Ca o fată mare de-aia sclifosită. Aa, dar nu mă duc eu să mă aleagă oamenii, nu, să vină oamenii la mine, să mă care pe brațe, să mă ducă ei cu forța la Palatul Victoria, cum m-au dus ăia de mi-au dat țara pe mână…
Dacă s-ar fi putut să vă facă oamenii partid și să vă aștepte cu el jos, la scară, doar să urcați în el și să-i dați la cheie…

Nu, greșit! Lucurile stau exact invers: dumneavoastră ar fi trebuit să umblați din ușă în ușă și să le spuneți oamenilor să meargă la vot, să-i convingeți, să le explicați. Și apoi să candidați!

Și mai e o fudulie: domne, nu candidez încă, pentru că o să pierd, mai aștept!
Nu e, domne, aici, ca la box. Ok, ați fi luat 10%, 15%… aia e, era un punct de la care plecați, aveați o bază pe care apoi să construiți. Așa ce aveți? O pagină de Facebook! Tare, sunteți foarte șmecher.

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea nației – 4 octombrie 2017

Starea Nației – 3 octombrie 2017

Belina, Belina, Belina

Ing. dr. docent Iordache de la sistematizare

Un Cocoș în libertate

Se ridică țara, nea Livache!

Ne-a inundat prostia

Consultări goale și dialog lipsă

Dezvoltare web