De ce pleacă românii când pleacă

A apărut un Raport European al Plăților Consumatorilor.
Bineînțeles că ar fi lucruri de învățat din el. Și, bineînțeles, că toți nu fac altceva decât să culeagă din acest raport lucruri care să ajute propriei propagande. Să-i lăsăm pe aceștia în pace.

32% dintre români ar fi dispuși să plece din țară, să-și ia lumea în cap, să emigreze. Acum, să nu vă gândiți că stau 30% dintre români cu valizele la graniță, dar orișicât. Și, ceea ce ziceam: e limpede că cei care vor să plece nu sunt bunicii și părinții noștri, ci oameni între 18 și maximum 50 de ani. Ce înseamnă asta? Știm bine, vedem: mulți copii părăsiți pe aici și mulți bătrâni rămași în țară.
Dar guvernanții ar trebui să se întrebe: bă, băiatule, am mărit noi pensii și salarii, am făcut pe dracu ghem, de ce pleacă, mă, ăștia?
Că de-ai naibii nu pleacă ei, de ambiție, așa.
Eh, poți să vezi în raportul ăsta de ce pleacă: 26% dintre respondenţi au afirmat că, în ultimele șase luni, au apelat la împrumuturi pentru a-şi plăti facturile. Sursele împrumuturilor au fost prietenii (42%), familia (37%) sau banca (30%).
Eh, deci un sfert dintre români se cam împrumută să-și plătească facturile. Nu vorbim de împrumuturi pentru concedii sau cumpărat limuzină de-aia ca a lui nea Daniel, ci de împrumuturi pentru curent, pentru gaze, apă, telefoane, treburi de-astea.
Eh, în condițiile astea, te mai miră că vor oamenii să mai și plece?
N-ar strica să se uite pe aceste rapoarte și pe alte statistici Eurostat și unii ca Teodorovici sau alți finanțiști și economiști ai lui pește prăjit. Nu de alta, dar să nu-i mai vezi așa mirați: „De ce pleacă oamenii, bă, de ce?” De bine ce le este, idioților, de-aia pleacă.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației Diaspora

Starea Nației 28 noiembrie 2018

Parada culinară de 1 decembrie

Ne-am bălăcărit, dar cu solemnitate

Deci, le dați sau nu le dați?

Omul e un animal penal

Dezvoltare web