De ce nu?

Mă scuzați, dar nu am așteptări. Știm cu toții că pentru 99% dintre politicienii noștri a face politică înseamnă a urla câteva minciuni care cred ei, în mintea lor, prind la un anumit electorat. E greu, e aproape imposibil să-i faci să nu mintă cu nerușinare.
Acum însă, când Viorica Dăncilă s-a dus la Bruxelles să stea de vorbă cu familiile de partide europene, a fost ceva uau! un spectacol cutremurător al minciunii.
Un parlamentar din partea Verzilor europeni a zis că Viorica Dăncilă le-a spus că pe 10 august a fost o lovitură de stat finanțată de afară și condusă de oameni drogați.
Aceeași Viorica Dăncilă le-a spus că PSD nu o să intre în campanie pentru referendum. Dragnea spusese înainte că PSD o să facă, iar primarii și parlamentarii PSD se întâlnesc în biserici cu preoții ca să pună la cale campania. La naiba, deja primăriile PSD le spun oamenilor cum să voteze la referendum.
E ceva ce nu înțeleg: Viorica nu percepe nici mecanismele minciunii. Minți în legătură cu ceva depsre care cei pe care îi minți nu știu măcar în acel moment. Nu poți să ții în mână o cană galbenă și să le spui celor din fața ta: Această cană albastră…! Asta nu e o minciună, e tâmpenie, e boală, oamenii vor crede că ești nebun.
Asta e strategia noastră legată de UE? Ei zic: bă, vedeți că modificările aduse Codurilor penale nu sunt bune. Iar noi le vom zice: modificările la Coduri sunt bune. Asta e strategia PSD?
E limpede pentru toți cum sunt priviți acolo cei care ne conduc, e clar ca lumina zilei: ”bă, ăștia o țin pe-a lor orice le-am spune”.
Au fost violențe nejustificate la protest! Nu, nu au fost. Mințiți! Nu, nu mințim.
Și cred că, la un moment dat, ăia zic: bine, mă, duceți-vă acasă. Și cam aia e.
Iar de la 1 ianuarie, guvernul nostru preia conducerea Consiliului UE. Sute de întâlniri. Mergem, de ce să nu mergem, nu, doamna Viorica?
Adevărul e că dacă nu ai pic de rușine, un dram de jenă, da, frate, de ce nu?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 27 septembrie 2018

Eu cu cine botez?

Cultură arteziană

Robotul și emoțiile

Nu ne mai permitem justiție

Popa e pa-pa

Al treilea puci în stat

Dezvoltare web