Cursul gunoier

Nu-mi place deloc, dar deloc când oamenii din instituții vorbesc despre indici și despre cifre și despre hârtii ca și cum ar fi lăsate de Dumnezeu pe pământ. Ok, înțeleg, vârful Moldoveanu, 2544 de metri, aici nu avem ce să facem, atâta are!
Dar să nu mă ia pe mine Isărescu și alți trepăduși de la BNR cu aere de-astea: „oo, dar nu se poate face nimic, nici cu ROBOR-ul, nici cu cursul, le stabilește piața!”
Mvai, să trăiești tu? Ia uitați o știre din 2013: Sancțiuni record în UE pentru opt bănci care au manipulat indicatorii EURIBOR și LIBOR.
Mhm? Cea mai dură sancţiune vizează banca germană Deutsche Bank, amendată cu un total de 725,3 milioane euro – 445,8 milioane euro pentru manipularea dobânzilor la euro, respectiv 259,5 milioane euro pentru neregulile constatate în zona dobânzilor la yeni japonezi. Și, și… Banca franceză Societe Generale a fost amendată cu 445,8 milioane euro pentru participarea la activităţi de tip cartel în zona derivatelor financiare pe dobânzile interbancare la euro.
Și vin ăștia ai noștri și ne zic: „oo, dar noi nu ne atingem de nimic, sunt constante universale!”
Te simți nu doar prostit, dar ți se și aruncă în față că ai fi vreun cretin crezând altceva. Nu, domnilor, nu suntem cretini crezând altceva atât timp cât, iată ce se întâmplă. Și la bănci mari, nu la dughene de-astea, cum avem noi. Așa că să nu se mai uite la noi cei de la BNR cu meclele atât de constipate: „vai, dar cum credeți că s-ar putea cineva atinge de ROBOR.”
Ohooo, dar ce vă mai atingeți. Vă frecați de ROBOR ca perverși ăia de copaci, prin parc. Deci terminați cu aerele astea de fete mari care dau din întâmplare pe un canal porno!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web