Cultură cu aprobare

Scopul principal al unui partid care nu are nici o legătură cu democrația este de a se pune stăpân peste resurse, pentru a le distribui apoi discreționar.
Un partid care e nedemocratic, cum este PSD, folosește resursele statului ca pe un instrument de șantaj. Până la urmă despre asta e vorba și în cazul bugetelor împărțite acum primăriilor.
Dar iată un caz clasic de mârșăvie autoritară: Liviu Pleșoianu a depus un proiect de lege prin care doar revistele culturale şi apolitice să primească finanţare publică, pentru a se garanta că sprijinul financiar dat de stat nu este în niciun fel condiţionat de eventualul partizanat politic al redacţiei. Tot ce spune omul acesta e greșit. Cum adică reviste cultuale, dar nepolitice, băiete? În micul hău care îi ține loc de minte, probabil că omul crede că, nu-i așa?, cultura e ceva acolo, vorbesc niște oameni în cuvinte noi despre unii care au trăit demult. Adică nu are, domnule, nici o treabă cu societatea, cu prezentul, cu ce se întâmplă, cu politica, deci. E cu Somnoroase păsărele, cu Teodor Aman, cu de-astea. Oamenii de cultură – unii cărora le mai aruncă deci Pleșoianu de la buget niște bani, cum arunci semințe găinilor în curte. Altfel, cultura nu are nici o treabă cu țara, cu ce se întâmplă sau cu ce urmează să se întâmple în societate, nu? Da, atât poate, săracul…
Nu știu dacă ați observat, dar aceasta e atitudinea PSD de când a venit la putere: văd dăm noi bani când credem de cuviință! Adică ce-o să facă Pleșoianu ăsta sau alt zguduit ca el? O comisie? Și comisia aia analizează ce e cultură, ce nu e cultură, ce e obiectiv, ce nu e obiectiv? Oo, da, am înțeles. Adică uite-așa, cât ai zice Dragnea, bani se duc acolo unde vor ei, când vor ei și cât vor ei. Știți cum se spune, prostul nu e prost destul, dacă nu e și… ticălos!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 11 februarie 2019

Avem prea mulți bani

#RespectVio!

Dezvoltare web