Cu banii publici la vedere

Asistăm cumva la o premieră și ar fi de dorit ca astfel de fericite întâmplări să nu fie întâmplări, ci regulă în societatea noastră. La ce mă refer: jurnalistul Ovidiu Vanghele a cerut date despre fondurile cheltuite la mitingul „cămăşilor albe”, iar PSD a refuzat să le transmită. Jurnalistul a dat PSD în judecată şi a câştigat.
Vă citesc din motivare: „orice cetățean are dreptul de a solicita informații punctuale, fiind fără relevanță reglementarea în paralel a altor forme de transmitere de informații către alte autorități de control”, motivează Tribunalul București.
Cu alte cuvinte: da, domne, un cetățean, un contribuabil, un votant, poate să ceară informații care sunt de interes public și trebuie să le primească. Dar de ce nu le-ar primi, mă întreb? De ce naiba întreaga contabilitate a unui partid nu ar fi publică? Serios. Fiecare leu, afișat pe geamul sediului. Banii vin de la bugetul de stat, partidul este o structură transparentă în toate componentele sale… nu cred că se urmăresc operațiuni secrete care țin de siguranța națională printr-un partid care aparține unei democrații. Și-atunci?
Să ne amintim despre ce vorbim: la mitingul din nouă iunie au participat în jur de o sută treizeci de mii de persoane. Cei mai mulți oameni au fost aduși cu autocare sau alte mijloace de transport, s-au instalat boxe, scenă, lumini și, foarte important: s-a transmis finala Roland Garros, câștigată de Simona Halep. Mm, oare s-au plătit drepturi pentru difuzarea meciului acolo?
Așteptăm răspunsurile și noi și mai așteptăm ceva: să se termine cu secretomaniile astea tâmpite pe bani publici.
Faceți liste cu datornicii la stat, le dați la liber, dar, altfel, nu trebuie să aflăm ce-ați făcut cu banii publici. Sictir!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 7 mai 2019

Președinte vorbitor

Ceasul bun

Dezvoltare web