Criza e la final sau abia acum începe?

Cum se face că globalizarea duce la tot mai multe enclavizări și la tot mai multe partide și grupări extremiste peste tot în lume și, mai ales, în ceea ce numim lumea civilizată?
Cum naiba se face că reușim să ducem peste tot McDonalds și Coca Cola, că reușim să-i punem la muncă pe 1 dolar pe copiii de pe tot globul, că afacerile merg bine, dar valorile nu circulă la fel de rapid ca mărfurile?
Cum reușim să facem să circule banii, dar nu și valorile?
Cred că ar trebui să ne întrebăm asta. Și altele…

Cum se face că aici, în Europa, în cea mai mare perioadă de pace pe care a cunoscut-o acest continent, extrema dreaptă este atât de vie și câștigă atât de mult teren?
Cum se face că în timp ce Uniunea Europeană vorbește toată ziua de unitate, de solidaritate, vedem o renaștere a naționalismelor și a proiectelor secesioniste?
Oare Mai este UE percepută cum vrea ea să fie percepută?… Cred că nu.
Nu cumva Uniunea e văzută mai degrabă ca un aparat birocratic care nu e în stare să producă nimic altceva decât hârtii și summit-uri fără nici o urmare concretă?

Oare ieșirea Marii Britanii nu a fost un semnal de genul: ”Băi, băieți, vine vremea lui Fiecare pe barba lui?”
Oare Uniunea Europeană a înțeles cât de prost a gestionat criza economică? O criză care nu a făcut altceva decât să arunce pierderile în spatele celor mai mulți, protejându-i pe cei puțini, biznisurile lor și, mai ales, marea birocrație a lumii civilizate?

Și, dacă tot am pus atâtea întrebări…
Acum se încheie criza economică începută în 2007 sau acum abia încep adevăratele ei urmări?

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea nației – 2 octombrie 2017

Cardul e ochiul dracului

Un mic ticălos 3

Voi ce istorie ați trăit?

Greu subiect ne-a picat!

Dezvoltare web