Corupția pe la alții

Mare scandal de corupție în Spania. 9 ani de cercetări, de proces, dar 29 de oameni au fost condamnați, din 37 câți au fost acuzați. În mijlocul scandalului se află chiar Partidul Popular al lui Rajoy, partidul de guvernământ. S-au dat, în total, 351 de ani de închisoare.
Un fapt foarte interesant: Partidul Popular a fost condamnat el însuși, ca persoană juridică, iar motivarea este una care ar trebui să ne dea de gândit și nouă: ”a beneficiat de acest sistem de corupție instituțională”. Mhm? Câte partide de la noi nu au beneficiat de sistemul corupt?

Despre ce e vorba în dosar? Despre contracte cu statul. Pentru că despre asta e vorba în corupție: niște oameni scot banii de la buget și-i predau prietenilor, firmelor de partid, pentru ca apoi să se întoarcă și către ei o parte.

Partidul Popular a scurs de la buget sute de milioane de euro, iar actualul premier, Rajoy, nu vrea să se identifice deloc cu ce a fost. Cum mai auzim la noi, legat de greșelile trecutului: ”eh, ce-a fost a fost, lasă, că de-acum schimbăm totul.”
Din păcate istoria ne arată că puține lucruri se schimbă atunci când e vorba de exercitarea puterii.
Poate că așa ar trebui să arate un dosar de corupție. Fără denunțători care să scape. Din 30, ai 29 de denunțători și mai face unul pușcărie. Și ar trebui condamnat și partidul! Da, arătat că acel partid este corupt. Pentru că despre asta e vorba la final: oameni care folosesc democrația pentru a-și camufla interesele strict economice personale și de grup. Că noi nu avem partide, ci rețele de corupți.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat
Dezvoltare web