Consultări goale și dialog lipsă

Există un Minister al Consultării Publice și al Dialogului Social… Cu ce se ocupă acest minister? Știți cine e ministru?
Nici noi. Nici nu ne-am deranjat să căutăm pe net pentru că e degeaba. Orice Ionescu sau Popescu ar fi ministru acolo, un lucru e clar: nu-l știe nici naiba, nu apare pe la nici o negociere, nu-l vedem la televizor vorbind.

Cum se face că toată ziua o vedem pe doamna Olguța la televizor, dar pe ministrul Dialogului social nu? Ce dialogează el, cu cine dialoghează el și cum naiba se face că după toate negocierile de care auzim, iată, vedem că ies oamenii în stradă zicând: domne, am fost înșelați.

Nu mai vorbesc de titlul pompos… consultare publică și dialog… Wow, exact cele două lucruri care lipsesc cu desăvârșire în societatea noastră: consultările și dialogul.

Ba mai e ceva… Ați văzut la legile justiției? CSM a dat aviz negativ, iar ministrul Justiției, Tudorel Toader, era ceva de genul: ”Nu mă interesează ce aviz s-a dat, e un aviz consultativ…” Ăsta e dialog, acestea se pot numi consultări?

Iar tristețea acestei societăți din care lipsesc consultrile și dialogul merge mai departe: sindicaliștii protestează leșinat și sunt puțini în stradă. O dată pentru că știu că nu prea are sens, că nu se schimbă nimic, apoi pentru că sunt niște legi foarte tâmpite pe care trebuie să le îndeplinești ca să faci un sindicat. Și mai e un motiv: liderii sindicatelor care au primit de-a lungul timpului tot felul de sinecuri, ca s-o lase mai moale cu pretențiile.

La fel e cu partidele, că încă nu poți să îți faci partid cu trei oameni, așa cum se spunea. De ce să nu îmi pot face mâine partid cu băieții din platou? Mergem la alegeri. Nu ne votează nimeni, aia e… Dar lasă-mă să mă asociez cu cine vreau.
Ăă?… Aa, gata, s-a închis dialogul, gata cu consultările, nu?

Distribuie:

Copiază linkul Linkul a fost copiat

Starea nației – 4 octombrie 2017

Democrația nu se face pe Facebook

Starea Nației – 3 octombrie 2017

Belina, Belina, Belina

Ing. dr. docent Iordache de la sistematizare

Un Cocoș în libertate

Se ridică țara, nea Livache!

Ne-a inundat prostia

Dezvoltare web