Cine nu e gunoi e împotriva noastră

Se introduce din nou taxa de mediu. Într-o lume în care multe țări au luat deja decizii mari în legătură cu diesel-ul, într-o lume în care se subvenționează la greu achizițiile de mașini electrice sau hibrid, noi nu avem nici taxă de mediu.
E foarte amuzant: a fost scoasă din februarie 2017… acele vremuri în care Dragnea și eminența lui neagră, Vâlcov, scoteau taxe ca nebunii, pentru ca, na, să placă la popor cică.
Așa se face că România s-a umplut de toate rablele pământului, mașini cumpărate din vest pe câteva sute de euro sau mașini luate direct de la dezmembrări. Valul nu se va opri aici, pentru că vor începe să apară și mașini mai noi, de cinci- zece ani, la prețuri accesibile, din moemtnul în care Vestul o va încheia definitiv cu diesel-ul. Ba, faptul că suntem lada de gunoi a Europei o demonstrează și faptul că dacă vrei să cumperi o mașină nouă ți se dau tot felul de facilități la ce? La mașini diesel, logic. Dar nimeni nu zice nimic, mucles. Probabil sunt și aici niște șpăgi șmechere.
Cum spuneam, din 2017 până acum, am stat fără taxă de mediu, iar acum vine guvernul și ne zice că vom avea o nouă taxă, din 2019. Dar fiți atenți cum: se va introduce în ianuarie, dar va funcționa efectiv din martie. Știți de ce? Ca să aibă oamenii timp să se obișnuiască cu ideea.
Bineînțeles, soluția care se aplică în Vestul Uniunii Europene – eliminarea motoarelor Diesel – nu funcționează și în Est. Bulgaria, Polonia și România fiind pe primele locuri la importul de mașini secod hand.
Ce arată asta? Păi, arată în principal că Uniunea Europeană acționează din nou haotic. Nu rezolvă problema poluării de la mașini diesel, ci o mută mai spre marginea Uniunii. Trimitem la gunoi, în Est. Iar asta se întâmplă de fiecare dată, cu fiecare subiect important: că e vorba de mâncare, de medicamente, iată, de mașini, dublul standard al UE funcționează perfect. Și-apoi veniți și ne certați că suntem corupți, că n-avem șapcă. Niște nemernici ipocriți, asta sunt și șmecherii care dictează în UE.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 11 septembrie 2018

Paznic la lada de gunoi a istoriei

Ceasul bun

Detectivii sălbatici

Otopeni, terminalul plecări cu sorcova

Amenințarea moarte n-are

Viermișorii

Trenul fără tren

Dezvoltare web