Cifrele democrației noastre

Nici nu au început bine acești doi ani de alegeri, că am și plecat prost. Ne-am lansat ca naiba.
Prima mare temă a acestor alegeri ar fi trebuit să fie legată chiar de modul în care se organizează alegerile. Și aici vorbesc în primul rând de numărul de semnături pe care trebuie să le adune un partid. Știți, am vorbit, două sute de mii de semnături. Dar vorbim despre două sute de mii de oameni care nu semnează pentru alt partid. O demență. Ca și cum semnătura aia ar fi echivalentă cu un vot. O tâmpenie incredibilă!
Ei bine, ce s-a întâmplat acum la noi? Păi s-a întâmplat că PSD a adunat un milion două sute de mii semnături. De ce? Ca să arate: băăă, ia uite câți oameni ne susțin. Deci, în loc să te opui unei tâmpenii, tu te folosești de ea ca să te dai mare. Și ok, pesediștii așa sunt ei, ticăloși! Dar ce a făcut PNL? A strâns un milion trei sute de mii semnături. De ce? Ca să arate că e mai tare decât PSD.
Acestor băieți trebuie să le dai găletușa și lopățica în mână și să-i trimiți la joacă. Veniți în politică atunci când vă mai maturizați, copilași.

Apoi, v-aș mai propune spre atenție un lucru… Ce-ar fi să adunăm noi semnăturile depuse de toate partidele? Știți câți români au semnat dacă aduni toate semnăturilede pe liste? Șapte milioane, tati. Ați auzit de Partidul Prodemo?… Nici eu. A strâns două sute treizeci de mii de semnături. Ați auzit de PSDi? Partidul Social Democrat Independent. A strâns patru sute de mii de semnături. Patru sute de mii.
Mhm, parcă începi să-ți pui niște întrebări, nu? Ați auzit de Partidul Dreapta Liberală? Liberală, nu Literară, da?
Eh, are și Drepta Liberală două sute patruzeci de mii de semnături. PNȚ se laudă cu două sute nouă mii semnături. Pe bune toate, normaaaal!
Ideea e că democrația noastră e construită oricum pe niște fundamente de-a dreptul tâmpite și, cel mai probabil, pe cifre false, pe minciună.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 3 aprilie 2019

Minciuna are picioare scumpe

O țară deraiată

Dezvoltare web