Cică suntem penibili

Oameni buni, gata, Catedrala Mântuirii Neamului mai are puțin. Se fac finisaje, se pun ultimele toalete de aur în loja Patriarhului Daniel.
În acest moment, așa, ca un semn al prețuirii și al mulțumirii, BOR s-a găsit să… nici nu știu cum să zic, ca atunci în copilărie când îl ajutai pe un amic să facă un anumit lucru, iar el le final, în loc să-ți mulțumească, zicea: Aa, să știi că puteam s-o fac și fără tine.

Iată ce ne spune BOR: ”A dezgropa scheletul acestui sofism «vrem spitale, nu catedrale» este, de asemenea, dezonorant pentru că nu din cauza ridicării unui monument precum Catedrala Naţională nu se construiesc şcoli, spitale sau autostrăzi. A inculpa BOR că nu se construieşte o infrastructură în România este jenant şi ridicol.”

Wow, dar ce tari în gură suntem! Și cu ce cuvinte mari umblăm în gură. Atenție, să nu vă spargeți dinții!

BOR… domnu BOR, cum să vă zic?, atât timp cât construiți cu bani de la buget, atât timp cât îi fraieriți, îi îmbrobodiți pe oamenii noștri politici, care sunt atât de evavioși, ei bine, și noi avem voie să zicem: băi, parcă era mai bine ca banii să se ducă în altă parte. Mai ales că voi stați pe o avere, voi preoții, instituția, dar nu construiți din acea avere, nu? De ce nu ați vândut din păduri, din proprietăți, din afaceri ca să faceți Catedrala? Că și Catedrala asta tot o afacere va fi.

Nimic mai jignitor decât ne spună Biserica ce să strige oamenii în stradă și ce nu. O Biserică pe care nu o văd azi, azi, da, în seara asta, în noaptea asta, nu o văd ieșită aici, în Piața Universității, în Piața Victoriei, peste tot prin București, împărțind ceaiuri, supe și pături.

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 26 februarie 2018

Mai suntem o mână de oameni

Nu s-a făcut nimic, dar totul e bine

Eșecul democrației

Enervantul domn Tudorel

Sfârșitul lunii

Dezvoltare web