Ceapă chioară

Are Poliția română un talent de-a se face antipatică…
Când pe tine, România, te rupe evaziunea și te omoară economia gri și neagră, apar unii de la poliție cu câte un hoț de buzunare în ghiare. Gata, boss, l-am prins, am scăpat țara de hoți!
Da, evident, trebuie făcută și asta, e treaba poliției! Dar nu prezenta așa ceva ca și cum tocmai ai descoperit America. Parcă văd un fotbalist de-ăla care își dă aere că a bătut bine un aut. Da, bați auturi, bravo, hai la joc, la chestiile mai grele, că n-au dat oamenii bani să te vadă cum arunci mingea cu mâna.
Fiți atenți, caz de manual: poliția locală Constanța a confiscat 273 legături de verdeață și 6 litri băuturi alcoolice!
E, s-a terminat cu șmecheria, putem să dormim și noi liniștiți, în sfârșit am scăpat de mafia pătrunjelului și de șeful ei Don Verdeață, zis și Nea Pătrunjel.
Dar poliția loală nu s-a limitat să prindă ce-i de prins, să controleze ce-i de controlat. Nu, nene, mai avea puțin și defila prin oraș cu băbuțele evazioniste închise în cuști.
Fiți atenți cum sună operațiunea stradală: ”În urma acțiunii, s-a lansat și un avertisment puternic, dar deosebit de ferm, cu privire la toți cei care abordează practici comerciale în această manieră”. Puternic, dar ferm. Mă rog, că sunteți proști știam. Sau, sau: „reacția Directiei Generale Poliția Locală Constanța va fi una legală și extrem de riguroasă”.
L-au mierlit ăștia pe Bin Laden, că acum se preda ăla. Da, venea la Constanța: ”gata, băieți, cătușele, că nu rezist presiunii voastre.”
Știți despre ce e vorba de fapt? Despre sentimentul ăsta că ești tratat incorect: bine, mă, ok, am greșit, am vândut trei cepe pe marginea drumului, mi-ai dat amendă. Dar nu te văd atât de iute în acțiune când e vorba de firme mari sau de interlopii care vă au la mână…
Nu v-ar fi rușine, nesimțiților!

Distribuie:

Copiază linkul
Linkul a fost copiat

Starea Nației 23 octombrie 2018

Ceasul bun

Iohăniță și lupul

Notărel se odihnește

Dezvoltare web